Ziare.com

Casatorie pentru doi ani, cu posibilitate de prelungire - afla unde

de Diana Robu
Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 23:44

   

Casatorie pentru doi ani, cu posibilitate de prelungire - afla unde
"Pana cand cei doi ani prevazuti in contract ne vor desparti". Acesta ar putea fi scenariul unei casatorii in Mexic, unde autoritatile vor o lege care permite tinerilor sa se casatoreasca pentru doi ani.

In functie de doleantele cuplului, perioada poate fi prelungita, relateaza The Week.

Aproape 50% din casatoriile din capitala Ciudad de Mexico se termina cu un divort, in mai putin de doi ani. Instantele locale sunt, asadar, sufocate de cererile de divort.

Acesta este motivul pentru care politicienii doresc sa revizuiasca Codul Civil, iar despartirile sa devina, pentru toata lumea, mai usoare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2487 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Copiii se vor face in rate contractuale ?

Asemenea dorinta,asa conceptie de viata...doar la idi.oti!
Se duce na-ibii spiritul sfant de a-ti intemeia familie,de a iubi ,de a arata curatenia sufleteasca celui pe care-l alegi ca partener; totul parca e destinat sa fuga-n vale ! (Vorba lui Stratan: "La vale-i mai usor de mers!")

 

Corect !

Societatii i-au trebuit 2000 ani ca sa justifice formarea unei familii. Pentru a o distruge a fost nevoe de doar 20 ani. Da ! Drumu la vale e mai usor !

Probabil,

in cautarea unui nou contract ,partenerii vor prezenta un CV in care se specifica numarul contractelor de pina atunci si copii rezultati din contractele : 1 cel negru ,2 cel alb ,3 cel cu par rosu....Decadent ...Dezvrajirea lumii.

n-am inteles bine

copiii ce reprezinta in viziunea ta? fara un contract limitat, nu pot aparea copii si, eventual, divortul?
si totusi e plina lumea de asa ceva! copiii nu sint moneda de schimb si nici lipici pentru cestile sparte!

eu, in schimb, cred ca un contract pe termen limitat poate stimula cuplul sa traiasca mai in armonie decit "pina moartea ii va desparti", cind totul devine o rutina, un scandal continuu.
E scris "contract cu posibilitate de prelungire", deci nu e cu finalul prevazut.
Incercati sa mai scoateti capul din bibliile alea, cuplurile, cu sau fara copii, se despart in fiecare zi, pe tot globul! Nu ar fi mai civilizat asa decit sa se bata prin tribunale si sa foloseasca copiii ca pe mijloc de santaj?!

Si ce se intampla daca in acesti 2 ani apare un copil?

La scadenta matrimoniului el se dizolva daca cei doi nu vor sa-l prelungeasca: cum ramane cu copilul?
Dar daca scadenta matrimoniului o gaseste pe sotie insarcinata?

 

intrebare fara noima, dupa parerea mea

eu cred ca acest contract este prelungit in mod automat, daca nici unul din cei doi nu decid sa-l intrerupa. nu vine "sfirsitul contractului" peste tine si te ia ca din oala.
in al doilea rind, cum am zis si mai sus: copiii NU SUNT un motiv pentru a cotinua o casnicie nefericita, nici fara contractul cu termen. In zilele noastre, se desfac casatorii zilnic, cu sau fara copii, cu sau fara sotii insarcinate.
Cred ca o incheiere de contract este mult mai civilizata decit balacareala prin tribunale, care are loc la divorturile actuale.
cu sau fara biblie pe noptiera.
in fond, casatoria asta este de cind lumea: un contract, ca va place sau nu.

Cine incurajeaza divortul, devine indirect complice

cu cei care savarsesc acest mare pacat!
In Biblie citim astfel de versete, clare si raspicate:

“Eu, insa, va spun ca oricine isi lasa nevasta, afara de pricina de curvie, si ia pe alta de nevasta preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbat preacurveste." (Mat.19:9)

“El le-a zis: "Oricine isi lasa nevasta si ia pe alta de nevasta preacurveste fata de ea; si daca o nevasta isi lasa barbatul si ia pe altul de barbat preacurveste."" (Marc.10:11-12)

“Oricine isi lasa nevasta si ia pe alta de nevasta preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbatul ei preacurveste." (Luc.16:18)

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor