Motive pentru care femeile vor conduce lumea

Duminica, 22 Aprilie 2012, ora 20:40
8628 citiri
Motive pentru care femeile vor conduce lumea

Priveste in jos. Daca in loc de pantaloni porti o fusta si pantofi cu toc, felicitari, inseamna ca esti femeie! Si da, nu peste mult timp vei conduce lumea.

Daca, in schimb, zaresti o pereche de pantaloni, fie ca sunt la dunga, fie o pereche de jeansi, condoleante, apocalipsa pentru tine are chip de femeie. Si tocuri cu care te va calca in picioare.

Cracked e de parere, si pe alocuri argumentat, ca viitorul apartine femeilor. Faptul ca numarul lor e din ce in ce mai mare si ca din ce in ce mai multe se asaza confortabil in posturi de conducere sunt doar cateva dintre argumente.

Sunt din ce in ce mai multe

Nu numai ca deja sunt multe, dar sunt capabile sa nasca mici versiuni ale lor, femei in devenire. O privire catre harta sexelor, fie ea si de pe Wikipedia, arata clar cum stau lucrurile. Deja au "pus mana" pe cele mai "tari" tari, cum le numeste Cracked, plus Australia. Cu putina matematica - obiect de studiu la care barbatii erau mai buni, candva - afli ca scenariul nu e deloc roz pentru sexul masculin.

Iata de ce ar trebuie sa-ti iei capul in maini si sa suspini:

- barbatii au o speranta de viata mai mica decat cea a femeilor, cu circa 7 ani.

- in cazul barbatilor, probabilitatea de a muri este mai mare, fie ca e vorba de violenta pe strada, o bataie intr-un bar sau vreun sport extrem.

- barbatii sunt si cei care au joburi ce presupun un factor mare de risc. Nu degeaba in 90% dintre decesele la locul de munca e vorba de barbati.

- studiile au aratat ca femeile care urmeaza regimuri alimentare scazute in calorii nasc fete. Cum vom fi tot mai multi pe Pamant, iar mancarea va deveni o probelema, ne putem astepta ca femei din lumea a treia sa devina "fabrici" de facut fete.

Daca mai luam in calcul si vreun razboi ori conflict major, proportiile dintre barbati si femei sunt usor de intuit.

Pentru consolarea ego-ului masculin

In China si India inca se fac avorturi selective, pe baza sexului fatului - In China inca e de actualitate politica unicului copil, iar saracia din India le impinge pe mame sa prefere sa aduca pe lume baieti.

In mod natural, in natura, ba chiar si la oras, raportul tinde sa fie de 1:1, in ceea ce priveste proportia celor doua sexe. Insa pe la varsta pensionarii, acesta ajunge sa fie de 0,78 la 1, in favoarea domanelor. Si asta fara ca alte profetii enumerate anterior sa se implineasca.

Femeile vor fi sefii

Desi pana si in SUA pe moment barbatii castiga mai mult decat femeile, statisticile aratand ca proportia sefilor cu de sex masculin este mai mare, pe viitor lucrurile se vor schimba.

Dupa recensamantul din 2010, tot din SUA, a reiesit ca femeile tinere din America au o probabilitate mai mare de a face facultate decat barbatii cu aceeasi varsta. In plus, e mai probabil ca ele sa-si deschida propria afacere, oferind locuri de munca inclusiv barbatilor.

La fel de adevarat este si ca 70% dintre absolventii de liceu de anul trecut erau de sex feminin, 83% dintre banii cheltuiti anul trecut pe bunuri consumabile au fost scosi din posete, iar 75% dintre locurile de munca create in UE din 2000 au fost ocupate de femei.

Acelasi trend se intalneste si in tarile aflate in dezvoltare, unde fetele au inceput sa aiba acces la educatie, de cand s-a constientizat ca aceasta e cea mai eficienta metoda de a evita suprapopularea. Cu alte cuvinte, educarea fetelor, viitoare femei, reprezinta, poate, singura speranta de supravietuire pentru noi, ca specie.

Pentru consolarea ego-ului masculin

Ok, joburile de varf sa ramana femeilor. Intre timp, barbatii vor face toate marile descoperiri si vor domina si in lumea artei. Multe studii au aratat ca atunci cand vine vorba de IQ, aria de acoperire, in cazul barbatilor, este cu mult mai mare. Da, e adevarat, barbatii domina lumea geniilor, chiar daca tot ei sunt mai multi si detinatorii de IQ sub limita.

Femeile pot face mai multe lucruri deodata

Nu e un secret faptul ca femeile se pricep mai bine sa faca mai multe lucruri deodata, adica exact ce e important pentru multe joburi in prezent. La ce sunt buni barbatii? La orice, atat timp cat nu trebuie sa duca la indeplinire mai multe sarcini, concomitent. Se concentreaza bine si sunt orientati catre finalitate, indiferent de tipul sarcinii.

Cat despre computere si masini, la ce sunt bune acestea? La a duce la indeplinire aceleasi tipuri de sarcini ca si barbatii. Ceea ce inseamna ca joburile barbatilor vor fi ocupate de masini, in timp ce femeile, pacifiste si capabile sa faca mai multe lucruri deodata, vor activa in continuare in domenii precum mediu, ele ingrijindu-se de sanatatea si hrana populatiei globale.

Pentru consolarea ego-ului masculin

Din moment ce femeile vor fi sefi si presedinti, ducand lumea catre o noua era a pacii si a exfolierii pielii, barbatii, ca nou sex oprimat, ca noile neveste ale societatii, pot sta acasa, cu copiii, rontai bomboane si uitandu-se la canalele de sport. Cand situatia va fi deja impamantenita, vor cere drepturi mai multe, salarii mai mari si tot ce au cerut feministele candva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#femei conduc lumea, #proportie femei barbati lume, #femei posturi conducere, #barbati inteligenta , #stiri funny