Fostul ministru Gabriel Berca, trimis in judecata din arest

Luni, 17 August 2015, ora 17:11
2779 citiri
Fostul ministru Gabriel Berca, trimis in judecata din arest
Foto: Ziare.com

Procurorii DNA Bacau i-au trimis in judecata, in stare de arest preventiv, pe fostul ministru de Interne Gabriel Berca si pe Mihai Banu, senator si, respectiv, deputat PDL la data faptelor, pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, in dosar a fost deferit justitiei, sub control judiciar, si Lucian Banu, pentru complicitate la trafic de influenta.

DNA precizeaza ca, in perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul lui Mihai Banu, a pretins si primit, atat pentru sine, cat si pentru formatiunea politica din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca, in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau PDL, sa-si foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului.

Fostul ministru Gabriel Berca, retinut de DNA

Suma de bani respectiva era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei executate de firma omului de afaceri, in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale.

Procurorii sustin ca, in aceeasi perioada si in acelasi scop, Mihai Banu a pretins si primit, in mai multe transe, de la acelasi om de afaceri, suma de 220.000 euro, atat pentru sine, cat si pentru Gabriel Berca si pentru partidul din care faceau parte.

Anchetatorii au retinut ca din cei 220.000 euro, la solicitarea lui Mihai Banu, beneficiind de complicitatea fiului sau, Lucian Banu, 150.000 lei au fost remisi de catre omul de afaceri sub pretextul achizitionarii unui teren de la o persoana indicata de acesta.

Fostul ministru Gabriel Berca a fost arestat (Video)

"Astfel, la 11 august 2010, intre persoana respectiva, in calitate de promitent-vanzator si firma omului de afaceri, in calitate de promitent-cumparator, s-a incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren arabil in suprafata de 10.000 mp., situat in extravilanul unei comune, pretul vanzarii fiind stabilit la suma de 150.000 lei. Aceasta suma de bani a fost virata de firma omului de afaceri in trei transe, in perioada 12.08.2010-22.07.2011, in conturile indicate de inculpatii Mihai si Lucian Banu", se mai spune in comunicat.

Fostul ministru Gabriel Berca ramane in arest - decizie definitiva (Video)

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor imobile ce apartin lui Gabriel Berca si Mihai Banu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bacau cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Gabriel Berca trimis judecata, #Mihai Banu trimis judecata, #Gabriel Berca trafic influenta, #Gabriel Berca DNA , #ministru de Interne