Ministrul Apararii: Nu ma simt vinovat ca nu am facut armata. Nu am fost luat de pe strada si adus in MApN

Duminica, 31 Martie 2019, ora 16:44
10267 citiri
Ministrul Apararii: Nu ma simt vinovat ca nu am facut armata. Nu am fost luat de pe strada si adus in MApN
Foto: Arhiva Facebook/Gabriel Les

Gabriel Les a spus ca a observat ca este o dezbatere ca el, ca ministru al Apararii, nu a parcurs stagiul militar obligatoriu, insa a subliniat ca ministrul este numit politic si ca nu se simte vinovat ca nu a facut armata, deoarece nu a fost "luat de pe strada" si adus in MApN, ci are experienta.

"Vad ca a fost o mare dezbatere pe aceasta tema multa vreme. Vreau sa va spun ca incepusem a doua facultate cand s-a ridicat obligativitatea, cand s-a suspendat obligativitatea serviciului militar. N-as fi avut nicio problema sa o fac. (...) Mi-ar fi facut placere sa o fac, dar pe de alta parte asa este legea la acest moment. Ministrul este numit politic.

Nu vreau sa ma simt vinovat ca nu am facut armata si astazi sunt in ministrul Apararii Nationale in conditiile in care am si experienta ca fost secretar, adica n-am fost luat de pe strada si am fost adus in Ministerul Apararii ca secretar de stat. Am lucrat la proiectele despre care astazi se discuta (...) deci am lucrat la aceste programe si nu vreau sa ma simt...", a spus ministrul Apararii, Gabriel Les, la Realitatea TV.

De asemenea, intrebat daca i-ar face placere sa mearga in armata, chiar si in conditiile din prezent, Gabriel Les a raspuns: "Asta ar insemna armata profesionista, nu as putea sa va spun la momentul asta, dar armata obligatorie as fi facut-o cu placere".

Ministrul Apararii, Gabriel Les, a mai raspuns si in urma cu cateva luni la intrebari privind stagiul militar obligatoriu. El a raspuns pe Facebook unei intrebari privind calitatile sale de a ocupa functia de ministru al Apararii, precizand ca nu a facut armata pentru ca era student, insa are abilitatile necesare manuirii unei arme, dovada fiind rezultatele obtinute la concursurile de tir.

Stagiul militar obligatoriu a fost eliminat in Romania in 2007.

Gabriel Les a fost secretar de stat pentru armamente in MApN in perioada 2015-2016. De asemenea, el a mai condus Ministerul Apararii pentru cateva luni, in 2017. La finele anului 2018, Les a fost numit ministru al Apararii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Gabriel Les armata, #ministrul Apararii armata , #ministrul Apararii