Gabriel Oprea publica "adevaruri din dosar" pe Facebook, PNL ii asteapta "cu interes" demisia

Sambata, 24 Septembrie 2016, ora 14:06
8123 citiri
Gabriel Oprea publica "adevaruri din dosar" pe Facebook, PNL ii asteapta "cu interes" demisia
Foto: Hepta.ro

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Baia Mare, ca asteapta cu interes materializarea demisiei senatorului Gabriel Oprea.

"N-as vrea sa anticipez ce se intampla luni, pentru ca astept formalizarea gestului de demisie, astept sa vad ca aceasta demisie se si intampla, pentru ca una e sa-ti dai demisia pe Facebook, una e sa vezi un vot in Parlamentul Romaniei cu privire la aceasta demisie si parerile unora sau altora din cartelul acesta politic pe care l-am mentionat anterior Dragnea - Tariceanu - Oprea s-au schimbat la 180 de grade de foarte multe ori. Repet, as vrea sa vad exact ce se intampla", a spus Gorghiu, citata de agerpres.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anuntat vineri, pe Facebook, ca va demisiona din functia de senator. "Nu ma ascund in spatele niciunei imunitati si, la fel ca si familia Gigina, doresc adevarul despre acel accident. Inteleg ca sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluarii votului. Prin urmare, ca sa nu mai existe vreo indoiala, va anunt ca demisionez din Senatul Romaniei. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza saptamana viitoare", a scris Oprea.

El a revenit, sambata, cu o postare tot pe Facebook, in care sustine ca ii pare rau de colegii din Senat care au votat impotriva cererii DNA de incuviintare a urmaririi penale si care acum sunt "huliti si atacati", precizand ca votul nu a fost unul politic, nu a fost nici impotriva justitiei si "nici in favoarea sa, ci "impotriva unei nedreptati".

"Imi pare rau ca acei colegi senatori care au votat in functie de ceea ce era in dosar si nu in functie de alte interese sunt astazi huliti si atacati. Le multumesc pentru corectitudine si sunt convins ca o mare parte dintre romani au inteles ca votul pe care acestia l-au dat a fost unul drept. Votul nu a fost unul politic, nu a fost nici impotriva justitiei, nici in favoarea mea, ci pur si simplu impotriva unei nedreptati. Justitia nu se face in Parlament, dar cu siguranta nu se face nici in strada", a scris Opea pe Facebook.

El sustine ca informatiile aparute in presa referitoare la dosarul Bogdan Gigina "sunt suficiente pentru a ma pune la zid".

"Pentru cei care cred insa ca informatiile prezentate in presa, uneori cu cele mai rele intentii, sunt suficiente pentru a ma pune la zid, vreau sa subliniez cateva adevaruri cuprinse in dosar. Adevaruri pe care nici procurorii nu le-au dat pe surse si nici presa nu le-a dezvaluit, adevaruri de care actorii implicati in scandalul ultimelor zile nu doresc sa se afle", a mai scris senatorul.

Astfel, el sustine ca nu a dat ordin sa fie insotit de echipaje ale politiei rutiere, deci nici de motociclist.

"Procurorii spun ca a existat o "decizie implicita" (?!), fara sa indice in mod clar o fapta sau o proba in acest sens. Niciodata nu am impus o viteza de deplasare, iar viteza medie cu care ne-am deplasat pe traseu in seara respectiva a fost de 59,41km/h (stabilita prin expertiza). Viteza legala in zona era de 60 km/h. In zona producerii accidentului traseul era liber, anterior trecand pe acolo coloana oficiala a presedintelui. Mai multi martori au declarat ca nu toate motocicletele din dotarea MAI erau in stare buna de functionare, avand probleme la sistemul de directie, ABS, placute de frana si cauciucuri uzate, blocarea rotii etc.", mai scrie Oprea pe Facebook.

El sustine ca motocicleta implicata in accident fusese reparata cu o saptamana in urma, iar ofiterul care conducea echipajul de politie ii spusese lui Gigina ca daca apreciaza ca ar fi probleme de deplsare sa se retraga.

"Motocicleta implicata in accident fusese reparata cu o saptamana in urma, iar colegul lui Bogdan Gigina, care folosea aceeasi motocicleta, nu reusise sa o porneasca pe tura lui. Dupa accident, motocicleta a fost dusa la Brigada Politiei Rutiere (!) - si nu la o institutie neimplicata - unde a fost ulterior examinata de expert. Ofiterul care conducea echipajul de politie i-a spus lui Bogdan, chiar de la plecare ca, daca apreciaza ca are probleme de deplasare din cauza conditiilor meteo, sa nu se mai deplaseze in dispozitiv. Totodata, i-a spus ca, daca pe traseu apreciaza ca nu poate continua deplasarea, sa se retraga din dispozitiv. Urmatoarea intersectie (cea de la Eroilor) era deja asigurata de un politist care dirija traficul, astfel ca nu exista niciun motiv de graba pentru insotitori", a mai spus Oprea.

El sustine ca lucrarire din zona accidentului trebuiau realizate in 96 de ore, iar groapa nu a fost semnalizata corespunzator.

"Din documentatia de aprobare a lucrarilor rezulta ca acestea ar fi trebuit efectuate in maxim 48 ore, incepand cu data de 16.10.2015, termen care putea fi prelungit cu inca maxim 48 ore. Adica, in total 96 ore. Lucrarile au fost efectuate in perioada 16.10-21.10.2015, adica in 120 ore! Lucrarea nu a fost semnalizata corespunzator (au fost folosite indicatoare rutiere nereflectorizante, amplasate la distante mai mici decat prevede legea). In mod ciudat, indicatoarele folosite la fata locului nu au fost sechestrate, astfel ca ulterior acestea nu au mai putut fi expertizate", a mai scris Oprea.

Senatorul sustine ca a aflat de la aghiotant de accident, fiind informat ulterior despre gravitatea evenimentului.

"Initial, masina in care ma aflam a oprit la locul accidentului. Dar pentru ca politistul din masina de la Rutiera a indicat soferului sa continue deplasarea, nu am vazut ce s-a intamplat. Abia ulterior am fost informat de gravitatea evenimentului. Cand am aflat de la aghiotant ca a fost accidentat motociclistul, l-am intrebat ce cauta motociclistul in dispozitiv pe ploaie - aspect confirmat in declaratiile date la Parchet de catre soferul masinii in care ma aflam", a mai spus Oprea.

Senatorii au blocat inceperea urmaririi penale

Senatorii au respins, luni, prin vot secret cu bile, cererea Procurorului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale, pentru ucidere din culpa, a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, cu 73 de voturi "impotriva" cererii Parchetului General, 45 "pentru" si sase abtineri.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut atunci colegilor senatori sa voteze impotriva cererii DNA, precizand ca in noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate si ministrul de Interne nu da comenzi referitor la viteza sau traseu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Oprea dosar moartea Gigina, #Oprea demisie Parlament, #PNL demisie Gabriel Oprea , #demisie