Audieri la DNA in cazul mortii lui Bogdan Gigina: Patronul firmei de reparatii da vina pe victima

Miercuri, 07 Decembrie 2016, ora 11:58
7181 citiri
Audieri la DNA in cazul mortii lui Bogdan Gigina: Patronul firmei de reparatii da vina pe victima
Foto: captura video Digi24

Patronul firmei care a facut reparatii pentru Distrigaz in zona in care a murit acum un an politistul Bogdan Gigina sustine ca groapa din asfalt era semnalizata, iar o parte din vina ar fi apartinut victimei.

"Erau doua lampi, licurici cum le spunem noi, care functionau. Functionau si dupa necaz. Una a fost distrusa", a declarat miercuri Petru Mazilu, patronul firmei contractate de Distrigaz pentru reparatii, la intrarea in sediul DNA, unde se prezentase pentru a afla ca este pus sub invinuire.

Intrebat de jurnalisti cine e de vina pentru moartea tanarului politist, Mazilu a raspuns: "Nu as putea sa ma pronunt eu, probabil ca o vina o are si tanarul. Pacat ca a murit", adaugand ca Bogdan Gigina ar fi cazut in groapa "din neatentia dansului".

Mai mult, patronul firmei de reparatii le-a spus jurnalistilor ca el a inteles ca "i s-a spus sa se retraga" din cursa lui Bogdan Gigina, a carui motocicleta nu a putut frana pe ploaie, dar tot el a afirmat ca asa a auzit, nu stie exact, pentru ca nu se afla in tara in acele zile.

"Eu zic ca da, s-a respectat intru totul legea. (...) Cateodata in viata esti vinovat numai ca existi, nu numai ca ai o vina anume", a mai spus Petru Mazilu, sustinand ca semnalizarile din dreptul gropii au mai functionat "corect inca 2 zile dupa" accident.

Intrebat de jurnalisti la ce distanta au fost puse semnalele luminoase, patronul firmei de reparatii a recunoscut ca nu s-a respectat legea, dar a sustinut ca acest lucru nici nu ar fi fost posibil.

"La cativa metri, n-as putea preciza cu exactitate, dar erau, erau semnale luminoase si semne de presemnalizare, cat ne-am putut permite, sa nu incurcam intersectia", s-a justificat patronul, precizand ca lucrarile erau "foarte aproape" de respectiva intersectie.

Petru Mazilu a mai declarat ca a fost chemat pentru a fi pus sub invinuire pentru ca "nu au fost semnale reflectorizante si nu am respectat cei 240 de metri de presemnalizare".

"Nu se puteau respecta, ca nu se putea intr-o intersectie, intr-un oras, sa blochezi 240 de m", a afirmat el, desi legea prevede explicit aceasta distanta.

Mai mult, Mazilu a sustinut ca politistul care si-a pierdut viata in groapa nu trebuia "s-o vada", pentru ca... stia de ea.

"Nu s-o vada, ca el stia de ea, cand a ajuns acolo, in interesectie erau 2 politisti care restrictionau circulatia in momentul trecerii coloanei (lui Gabriel Oprea, n.red.) ", a declarat Petru Mazilu.

Miercuri dimineata s-a prezentat la sediul DNA pentru noi audieri si fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii lui Bogdan Gigina.

"O sa imi demonstrez nevinovatia in instanta", a declarat Oprea la iesirea de la DNA, fara a face alte precizari.

Gabriel Oprea a fost citat la DNA si in data de 17 octombrie, pentru a fi pus sub acuzare.

Potrivit procurorilor DNA, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19.00, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina si-a pierdut viata intr-un accident de circulatie produs in timp ce facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului de Interne Gabriel Oprea.

"In ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constand in viteza de deplasare (84 de km/h) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care acesta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul in masura sa solicite marirea vitezei de deplasare dincolo de depasirea limitei de siguranta", sustin procurorii.

La momentul producerii accidentului, ministrul de Interne Oprea Gabriel se deplasa catre casa, nefiind vorba despre o urgenta care sa necesite coloana oficiala.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#patron firma reparatii Gigina Oprea , #DNA