Dosarul mortii lui Bogdan Gigina a fost retrimis la DNA

Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 17:42
6753 citiri
Dosarul mortii lui Bogdan Gigina a fost retrimis la DNA
Foto: Facebook/Gabriel Oprea

Tribunalul Bucuresti a decis ca dosarul in care fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat de uciderea din culpa a politistului Bogdan Gigina sa fie retrimis la DNA.

Initial, DNA a trimis acest dosar spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa Instanta suprema si-a declinat competenta in favoarea Judecatoriei Sectorului 1. Ulterior, Judecatoria Sectorului 1 a trimis dosarul la Tribunalul Bucuresti.

Gabriel Oprea a fost trimis in judecata, alaturi de societatea General MPM Impex SRL si administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.

"In seara de 20 octombrie 2015, agentul de politie Gigina Bogdan-Cosmin, in varsta de 28 de ani, a fost implicat intr-un accident de circulatie pe o strada din municipiul Bucuresti, in urma caruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrala, consecinta a unui traumatism cranio-cerebral si facial cu fractura craniana, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigina Bogdan-Cosmin facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa", arata DNA.

Conform procurorilor, accidentul rutier care a determinat decesul politistului Gigina s-a produs ca urmare a nerespectarii de catre Gabriel Oprea, Petre Mazilu si General MPM Impex SRL a dispozitiilor legale si a masurilor de prevedere pentru exercitarea unor activitati - activitatea de insotire a ministrului de catre politisti rutieri in cazul lui Oprea, respectiv activitatea de realizare a unor lucrari in carosabil in cazul firmei si administratorului acesteia.

DNA sustine ca Gabriel Oprea i-a pus pe politistii rutieri care au executat aceasta activitate de insotire intr-o situatie permanenta de risc sporit, obligandu-i sa participe la o activitate ce avea un potential ridicat de producere a unor evenimente rutiere.

Procurorii mai spun ca Gabriel Oprea este cel care a impus, folosindu-se de ascendentul functiei sale si conferindu-si in mod discretionar drepturi neprevazute de cadrul legal ce reglementeaza insotirea demnitarilor, ca deplasarea sa se faca cu viteza foarte ridicata, ceea ce a contribuit la producerea accidentului rutier care a dus la decesul politistului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bogdan Gigina dosar DNA Oprea , #DNA
Comentarii