Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Gabriel Oprea, la DNA: I s-a pus sechestru pe avere (Video)

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 11:02
6071 citiri
Gabriel Oprea, la DNA: I s-a pus sechestru pe avere (Video)
Foto: Ziare.com

Fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a venit, miercuri, la DNA, surse judiciare declarand ca a fost chemat pentru a fi anuntat ca va fi pus sechestru pe o parte din averea sa, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu privind masina de lux cumparata de DIPI pentru protectia demnitarilor si folosita de el.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca procurorii l-au chemat pe Gabriel Oprea pentru noi acte procedurale si pentru a i se aduce la cunostinta ca o parte din averea sa va fi pusa sub sechestru.

UPDATE: DNA a transmis ca sechestrul asigurator a fost instituit asupra unor cladiri si terenuri din Bucuresti si din judetele Ilfov si Giurgiu, apartinand lui Gabriel Oprea si altor doi inculpati, pana la concurenta sumei de 410.000 de lei.

Suma reprezinta prejudiciul adus bugetului statului, dupa achizitia unui autoturism Audi A8, care a fost folosit exclusiv de fostul ministrul de Interne Gabriel Oprea.

"Aceasta masura asiguratorie a fost dispusa de procurorii anticoruptie in vederea recuperarii pagubei produse prin savarsirea de catre inculpati a infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, retinuta in sarcina lor", a transmis DNA.

Pe 11 aprilie, Gabriel Oprea a fost pus sub inculpare pentru abuz in serviciu, inaintea trimiterii in judecata in dosarul in care este acuzat alaturi de fostii sefi ai Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI) Nicolae Gheorghe si Nelu Zarnica.

Gabriel Oprea, urmarit penal - si-a cumparat masina de lux din banii MAI

Anterior, in 2 martie, Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare, in calitate de suspect, dupa ce Senatul a avizat, in 24 februarie, cercetarea sa in acest dosar. Acuzatiile pe care procurorii i le aduc in aceasta cauza sunt de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Nicolae Gheorghe si Nelu Zarnica, adjunctul sau la DIPI, au fost demisi din functii in 10 februarie, la propunerea ministrului Internelor, Petre Toba. La cinci zile dupa ce au fost demisi, Nicolae Gheorghe si Nelu Zarnica au fost pusi sub acuzare de procurorii DNA, faptele din dosarul in care sunt cercetati fiind de abuz in serviciu si deturnare de fonduri.

Gabriel Oprea, audiat la DNA (Video)

Potrivit DNA, in 13 iulie 2015, fostul ministru al Internelor a dispus suplimentarea cu 410.000 de lei a fondurilor pentru cheltuielile operative ale DIPI si a aprobat cumpararea unui autoturism Audi A8 pentru "asigurarea protectiei demnitarilor". Banii au fost insa cheltuiti ilegal pentru cumpararea masinii, in conditiile in care puteau fi folositi doar pentru achizitii necesare in cazuri de combatere a coruptiei.

Procurorii spun ca Gabriel Oprea ar fi fost ajutat in acest demers de Nicolae Gheorghe, aflat atunci la conducerea DIPI, si de Gabriel Nicolae Pavel, care era seful Serviciului juridic din DIPI, ambii fiind cercetati in dosar.

Oprea, audiat la DNA: Nu am cerut masina, doar m-am supus regulilor de protectie

Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu si in dosarul privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, cauza deschisa dupa moartea politistului Bogdan Gigina, de la Brigada Rutiera a Capitalei.

De asemenea, numele lui Gabriel Oprea apare si in dosarul in care este urmarit penal primarul suspendat al Sectorului 2, Neculai Ontanu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gabriel Oprea DNA, #Gabriel Oprea sechestru avere, #Oprea audiat DNA , #DNA