Gabriel Oprea, la DNA in dosarul mortii lui Bogdan Gigina: Cer iertare familiei, stiu ce inseamna sa ai un deces (Video)

Luni, 17 Octombrie 2016, ora 10:34
3994 citiri
Gabriel Oprea, la DNA in dosarul mortii lui Bogdan Gigina: Cer iertare familiei, stiu ce inseamna sa ai un deces (Video)
Foto: captura video Digi24

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a fost audiat, luni dimineata, la DNA in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Oprea are calitatea de suspect pentru ucidere din culpa in dosarul in care presedintele Klaus Iohannis a avizat solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale a lui Gabriel Oprea.

Peste 3 zile se implineste un an de cand agentul rutier Bogdan Gigina a murit in timp ce deschidea pe motocicleta coloana oficiala a fostului ministru Gabriel Oprea.

"Am fost chemat in calitate de suspect, este acesta cruce pe care o s-o duc toata viata. O mare tragedie in care a murit tanarul coleg Gigina", a spus Gabriel Oprea, la iesirea de la audieri.

Fostul vicepremier a tinut sa sublinieze inca o data faptul ca in seara accidentului era in timpul serviciului si venea "de la o institutie partenera", cand tanarul politist "a cazut aici, la cateva sute de metri, intr-o groapa".

"Nu se grabea nimeni!", a subliniat Gabriel Oprea, sustinand ca in urma cercetarilor efectuate s-ar fi constatat ca "si viteza mea, si viteza masinii care ne insotea, de politie, era (sic!) sub 60 de km/ora".

"Nu se grabea nimeni! Cer iertare familiei, stiu ce inseamna sa ai un deces in familie, am trecut prin asa ceva. Nu veneam de la restaurant, de la carciuma", a adaugat fostul ministru de Interne.

In apararea sa, Gabriel Oprea le-a spus jurnalistilor ca nu el a stabilit coloanele oficiale.

"Cat am fost ministru al Apararii, 30 de luni, am mers cu masina mea, pe benzina mea (...) Si la Ministerul de Interne am vrut sa merg cu masina mea. Mi s-a spus foarte clar ca sunt alte reguli", a sustinut Gabriel Oprea.

Mai mult, acesta a explicat ca el n-a avut protectie asa cum prevedea regulamentul.

"Regulamentul, banuiesc ca se va desecretiza, este din anul 2000, si ministrul are protectie si paza 24 de ore din 24. Eu nu am folosit-o 24 din 24", a mai spus Gabriel Oprea.

Intrebat de jurnalisti de ce nu a oprit in momentul producerii accidentului, Gabriel Oprea a explicat: "S-a oprit masina, iar politistul dupa (sic!) masina care ne insotea, care era si nasul lui Gigina, ne-a facut semn sa plecam".

"Nu mi-am dat seama de accident, nu am stiut de accident. Exista un consemn. Aghiotantul a aplicat acel consemn", a mai spus el.

Gabriel Oprea a subliniat inca o data ca stabilirea vitezei de circulatie si modul de deplasare nu intrau in "atributiile" sale.

"Nici nu stiam ca exista, nu ministrul de Interne se ocupa cu asa ceva. Sunt ordine foarte clare, se ocupa politia rutiera (...) A fost un accident nefericit, o mare tragedie", a mai spus Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea si-a anuntat demisia din Senat pe 23 septembrie, in urma protestelor la care au participat mii de oamenii in toata tara.

Valul de indignare a fost declansat de faptul ca Gabriel Oprea a fost salvat de urmarirea penala de votul colegilor sai din Senat, pe 19 septembrie.

Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
#Oprea DNA Gigina , #DNA