Cum s-au aparat senatorii Oprea si Tudor de DNA: Nu am cerut eu masina! Am aflat de aventura sotului meu

Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 12:54
10430 citiri
Cum s-au aparat senatorii Oprea si Tudor de DNA: Nu am cerut eu masina! Am aflat de aventura sotului meu
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind incuviintarea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea, respectiv a retinerii si arestarii liberalei Doina Tudor.

Primul vot a fost cel privind cererea DNA pentru Gabriel Oprea, iar senatorii au incuviintat urmarirea sa penala, cu 71 de voturi pentru si 52 impotriva.

A urmat votul privind cererea procurorilor anticoruptie de incuviintare a retinerii si arestarii Doinei Tudor. 61 de senatori au fost pentru si 57 impotriva.

In cazul celor doi senatori, Comisia Juridica a avizat favorabil, marti, cererile Directiei Nationale Anticoruptie.

Cazurile Oprea si Tudor, la votul Senatului

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor de miercuri:

12:55 - Calin Popescu Tariceanu a anuntat inchiderea sedintei de miercuri din plenul Senatului.

12:53 - In Senat se anunta rezultatele oficiale ale votului, confirmandu-se astfel ca, dintre cei 120 de senatori care au votat, majoritatea a votat pentru incuviintarea cererii DNA de retinere si arestare a Doinei Tudor.

12:52 - Senatorul PNL a precizat ca are bagajul deja facut si "moralul perfect".

"Fiecare a votat cum a vrut sau probabil cum au fost indicatii. Asta este, ma asteptam si sunt pregatita. Sunt convinsa ca voi primi telefon si ma voi prezenta acolo. Ar fi urat sa comentez votul colegilor mei. Am bagajul facut si moralul perfect.

Normal ca e neplacut. Sunt linistita in masura posibilitatilor. M-am imbarbatat pentru asta", a declarat Doina Tudor.

12:50 - Doina Tudor poate fi retinuta si arestata, potrivit Digi 24, care transmite ca au fost 61 de voturi pentru si 57 impotriva in acest caz.

12:29 - Se striga din nou prezenta si incepe votul privind incuviintarea retinerii si arestarii Doinei Tudor.

12:20 - Si senatorul Cristiana Anghel a luat cuvantul.

"Ce faci tie iti faci. Ce dai tie iti dai. Ganditi-va ca sunt jocuri politice multe. Ganditi-va ca e vorba de suflete si de oameni, care nu au dat in cap, care nu au violat si care nu au ucis si care pot sa-si demonstreze nevinovatia. Avem constiinta toti. Ma rog la Dumnezeu sa o avem toti", a spus Cristiana Anghel.

12:17 - Florina Ruxandra Jipa a luat din nou cuvantul, explicand de ce este impotriva retinerii si arestarii unui parlamentar si de ce anchetarea unui ales se poate face si cu acesta in libertate.

"Sunt fapte care se pot face in libertate, nu in arest, intelegeti odata pentru totdeauna acest lucru. Va spun un lucru: voi vota impotriva! (...) Atunci cand faci rau, rau vei avea", a spus Jipa.

12:09 - "Stimati colegi, nu va spun cum sa alegeti sau sa votati, dar sper ca va fi calea corecta", incheie senatorul PNL.

12:01 - Doina Tudor a luat cuvantul.

"Acuzele care mi se aduc sunt complet nefondate si nereale.

Sunt acuzata ca in anul 2013 am fost complice la luare de mita. Perioada pentru care mi se aduc acuzele coincide cu despartirea de sotul meu. Dupa 28 de ani, am aflat de aventura extraconjugala a sotului meu. Nu exista cuvinte pentru a descrie durerea unei femei. Viata mea, distrusa, a fost expusa tuturor.

In feburarie 2013, sotul meu a parasit domiciliul conjugal. Divortul definitiv s-a produs de-abia la a patra cerere, in mai 2014. Va confirm socul meu la auzul acuzelor. In afara unui denunt mincinos, nu exista nicio proba incriminatorie.

Un barbat indragostit, plecat pe alt drum decat al familiei anterioare, va mai apela la serviciile femeii parasite? Dar o femeie parasita si ranita va mai apela vreodata la el?

Cum poate cineva atat de marsav sa acuze, fara sa aiba cea mai mica dovada, doi oameni pentru a-si acoperi propriile ilegalitati? Acuzatiile care mi se aduc sunt bazate pe denuntul unei singure persoane, aflata cu calitate de inculpat in dosar.

Nu exista dovezi care sa indice implicarea mea. (...) Calitatea mea nu este de inculpat, ci de nevinovat. Justitia poate sa isi faca datoria pana la capat si fara retinerea si arestarea mea. Nu cred ca reprezint un pericol public iminent, asa cum se arata in referatul DNA", a spus senatorul PNL.

11:59 - Calin Popescu Tariceanu anunta ca va urma votul privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a Doinei Tudor.

11:55 - Senatorul PSD Laurentiu Coca anunta rezultatul votului. Acesta confirma ca au fost 124 de voturi - 71 pentru incuviintarea cererii DNA, 52 impotriva si unul anulat.

Senatorii il lasa pe Oprea la mana DNA: Poate fi urmarit penal in dosarul masinii de lux (Video)

11:51 - Potrivit Digi 24, Gabriel Oprea poate fi urmarit penal, in urma votului din plenul Senatului. 71 de senatori au fost pentru, 52 - impotriva, iar un vot a fost anulat.

11:42 - S-a incheiat votul, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu anunta o scurta pauza pentru numararea voturilor. Acesta a votat impotriva cererii DNA, potrivit imaginilor de pe contul de Facebook al Partidului National Liberal.

11:24 - Se striga prezenta senatorilor si a inceput votul.

11:18 - "Dl senator Oprea nici nu a luat acest autoturism sa-l duc acasa la dansul, nici alte lucruri... Dar dansul trebuia sa stea intr-o camera goala in biroul ministerului?

(...) Daca aveti constiinta, daca nu aveti cunostinta nici cat am avut eu la dispozitie, va rog sa votati conform constiintei", a mai spus Florina Jipa.

11:15 - A luat cuvantul si senatorul UNPR Florina Jipa, care s-a plans de faptul ca a avut timp doar 10 ore pentru a consulta dosarul, dar si ca la dispozitia senatorilor au fost doar doua volume dintre cele patru ale dosarului DNA.

"Daca noi nu suntem in cunostinta totala de cauza, dvs, colegii mei din sala, cum veti vota? Dupa ce anume? Ca nu cunoasteti situatia de fapt, nu o cunosc nici eu in totalitate. Lumina in aceasta cauza mi-a facut un secretar de stat, care este si dansul coautor la aceasta fapta, ca si dl Oprea. Sunt lucruri de serviciu secret", a declarat Jipa.

11:14 "Aceasta masina a fost achizitionata in mod legal, nu am cerut eu masina", a spus Oprea, cu referire la acuzatia ca ar fi dispus cumpararea unei masini de lux din banii de misiuni ai politistilor.

"Toata viata am respectat legile, sunt nevinovat si in consecinta va rog sa votati impotriva acestei cereri", a incheiat presedintele UNPR.

11:12 - Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a luat cuvantul.

"Vreau sa va spun in cateva cuvinte, simplu, omeneste, colegial. Si vreau sa va spun adevarul. In toata cariera mea de ministru, de parlamentar, si cu ajutorul dvs, m-am batut pentru drepturile militarilor, ale celorlalte structuri de la Ministerul de Interne.

In timpul mandatului meu, nu s-a achizitionat in mod legal doar o masina, ci peste 5.000, in mod transparent, si nu a fost nicio problema", a spus senatorul UNPR.

11:05 - Senatorul ALDE Cristiana Anghel este nemultumit din cauza numarului prea mare de comisii intr-o zi, motiv pentru care nu poate ajunge la toate.

11:00 - Calin Popescu Tariceanu a declarat deschisa sedinta Senatului. Din 164 de senatori, sunt prezenti 114, astfel ca este indeplinit cvorumul.

Ce acuzatii li se aduc lui Gabriel Oprea si Doinei Tudor

Luni, Biroul Permanent al Senatului a analizat cererea DNA, de saptamana trecuta, de incuviintare a inceperii urmaririi penale pe numele lui Gabriel Oprea, in al doilea dosar de coruptie, in care fostul ministru de Interne este acuzat ca a cumparat o masina de lux si alte bunuri din banii de misiuni ai politistilor.

Oprea: In mandatul meu nu a fost cumparata doar o masina, ci 5.000. Viata mea era in pericol

Gabriel Oprea, cu un pas mai aproape de urmarirea penala - unda verde in comisie, urmeaza votul in plen

Mai mult, surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca din suma cu care a fost prejudiciat bugetul de stat ar mai fi fost cumparate canapele noi, un televizor, dar si o cabina de dus cu jacuzzi pentru a fi mobilat si utilat cabinetul fostului ministru de Interne.

Presedintele UNPR s-a declarat "nevinovat" si a aratat ca "suspiciunea invocata nu este intemeiata", dar ca va da curs solicitarilor DNA.

DNA cere din nou urmarire penala pentru Oprea: Si-a cumparat masina de lux din banii MAI

La randul sau, senatorul PNL Doina Tudor este anchetat in dosarul in care fostul sau sot, Daniel George Tudor, a fost retinut pentru luare de mita, la data faptei presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ulterior vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Aviz pozitiv pentru retinerea si arestarea unui senator PNL - urmeaza votul in plen

DNA precizeaza ca, in perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat in mod direct pe Daniel Tudor sa primeasca 200.000 de euro (din totalul de 300.000 de euro primiti de acesta), pentru ca acesta, in calitate de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, sa favorizeze o firma de asigurari care facuse obiectul unor activitati de control.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#vot urmarire penala Gabriel Oprea, #vot retinere arestare Doina Tudor, #DNA cerere Gabriel Oprea, #DNA cerere Doina Tudor, #Oprea vot Senat , #DNA