Kovesi anunta, la 2 ani de la moartea politistului Gigina, ca pana la sfarsitul acestui an dosarul va fi solutionat

Vineri, 27 Octombrie 2017, ora 14:56
5309 citiri
Kovesi anunta, la 2 ani de la moartea politistului Gigina, ca pana la sfarsitul acestui an dosarul va fi solutionat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a anuntat ca dosarul privind accidentul in care a murit politistul Bogdan Gigina va fi solutionat pana la finalul acestui an.

"Suntem in curs de finalizare, nu as putea sa estimez un termen in ceea ce priveste solutia, nu pot sa spun nici ce solutie va fi, pentru ca aceasta va fi decisa de procurorul de caz, dar cu siguranta, pana la sfarsitul acestui an, dosarul va fi solutionat", a spus Kovesi, intr-un interviu realizat de Initiativa Romania.

Sefa DNA a fost intrebata de ce a durat atat de mult sa fie finalizat acest dosar, avand in vedere ca s-au implinit doi ani de la accident. Kovesi a explicat, astfel, ca unul dintre factorii care au ingreunat ancheta a fost decizia CCR care a dezincriminat partial abuzul in serviciu.

"S-a lucrat in acest dosar in mod constant. Noi investigam si premisele in care s-a produs si moartea victimei, avem si infactiunea care vizeaza uciderea din culpa si din aceasta perspectiva s-au facut mai multe expertize in dosar, a fost nevoie de mai multe expertize tehnice pentru a stabili foarte clar circumstantele in care s-a produs acest eveniment tragic. E in curs de finalizare in acest moment.

As reaminti ca in cursul anului trecut a aparut si o decizie a CCR care se refera la modul in care e reglementata infractiunea de abuz in serviu in Codul Penal. Aceasta decizie a determinat si o reorientare a modului in care noi trebuie sa facem ancheta, pentru ca aceasta decizie a schimbat putin modul in care noi facem investigatiile si anume trebuie sa dovedim o incalcare a unei legislatii primare, adica sa stabilim daca s-a incalcat o dispozitie dintr-o lege sau dintr-o ordonanta de urgenta.

Or, la momentul la care acuzatiile s-au formulat, ele aveau la baza un regulament privind circulatia pe drumurile publice, acesta e motivul pentru care ancheta a trebuit sa vizeze si alte aspecte", a mai spus Kovesi.

Intrebata ce se intampla acum in caz de regulament, Kovesi a prezentat doar modul in care decizia CCR a modificat notiunea de abuz in serviciu.

"Nu pot sa comentez acest caz, pot sa spun doar ca decizia CCR privind infractiunea de abuz in serviciu a stabilit ca noi putem sa retinem aceasta infractiune doar daca functionarul incalca o lege sau o ordonanta de urgenta. Daca un functionar public incalca un regulament, o norma interna, un ordin de ministru sau o hotarare de guvern, in acele cazuri noi nu mai putem retine ca fiind abuz in serviciu", a conchis Kovesi.

Proiectul Once Upon a Time in Romania este realizat de Initiativa Romania, in parteneriat cu revista Vice Romania, Fundatia Friedrich Naumann pentru Libertate si Ambasada Canadei in Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz in serviciu privind folosirea nelegala a coloanei oficiale, dosar deschis dupa moartea politistului Bogdan Gigina.

In seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19:00, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

La inceputul acestei luni, Oprea a fost audiat la DNA in dosarul privind moartea politistului Bogdan Gigina, el sustinand, la iesirea de la audieri, ca a spus adevarul si ca este nevinovat.

In acelasi timp cu Oprea, la sediul central al DNA s-a aflat si avocatul familiei Gigina, care a spus ca rudele politistului s-au constituit parte civia in dosar fara a preciza suma pe care acestia o solicita drept daune.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Oprea dosar DNA coloana oficiala, #Bogdan Gigina mort coloana Oprea Kovesi , #DNA
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Da cu o noua vizita in sufragerie...................................
Poza secera_si_ciolanul
secera_si_ciolanul
rank 5