Kovesi da un indiciu despre soarta lui Oprea dupa demisie: Mai trebuie sau nu DNA sa faca rost de probe noi? (Video)

Luni, 26 Septembrie 2016, ora 22:03
14187 citiri
Kovesi da un indiciu despre soarta lui Oprea dupa demisie: Mai trebuie sau nu DNA sa faca rost de probe noi? (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Sefa DNA Laura Codruta Kovesi a dat luni seara un indiciu despre ce curs va urma ancheta in cazul lui Gabriel Oprea dupa ce acesta si-a dat demisia din Senat.

Amintim ca Oprea, aflat in mijlocul unui scandal urias legat de moartea politistului Bogdan Gigina si cererea DNA de urmarire penala pe care colegii sai au respins-o la vot in Senat, a anuntat in aceasta dupa-amiaza ca demisioneaza din Senat incepand cu 1 octombrie.

In spatiul public au existat mai multe speculatii ca demisia ar fi oricum doar pentru a linisti populatia dupa ce mii de oameni iesisera in strada pentru a-i cere sa se puna la dispozitia justitiei, insa procurorii anticoruptie nu ar putea cere presedintelui Iohannis ridicarea imunitatii lui Oprea fara a veni cu noi probe in dosar.

Kovesi a evitat sa dea un raspuns concret, insa a dat un exemplu edificator pentru a ne putea face o idee despre ce curs va urma ancheta in cazul Oprea dupa 1 octombrie.

"Este prematur sa discutam despre ce vom face pana ce aceasta demisie nu-si va produce efectele. Asteptam ca demisia sa fie citita in plen, publicata si putem vorbi despre efectele ei numai din momentul publicarii, dar in situatii similare s-a cerut aviz de la presedinte", a spus Kovesi, intr-un interviu pentru postul public de televiziune, amintind de cazul lui Miron Mitrea.

Pentru a ne improspata memoria, Miron Mitrea a demisionat din Parlament, procurorii au cerut aviz de la presedintele de atunci, Traian Basescu, aviz pe care l-au obtinut, apoi Mitrea a fost trimis in judecata si condamnat.

Intrebata concret daca procurorii trebuie sa aduca probe suplimentare in cererea adresata sefului statului, Kovesi a raspuns ca "legea nu prevede". La insistentele jurnalistului TVR1 daca in cazul lui Miron Mitrea a fost nevoie de noi probe la dosar, sefa DNA a raspuns ca nu.

Saptamana trecuta, Senatul a respins cererea DNA de urmarire penala pe numele lui Oprea pentru uciderea din culpa a politistului Bogdan Gigina, care a murit in timp ce deschidea coloana oficiala pentru fostul ministru de Interne. La cateva zile, mii de oameni au iesit in strada in Bucuresti si in mai multe orase din tara, cerand alesilor sa nu se mai puna scut in fata justitiei. Vineri, Oprea anunta pe Facebook ca isi va da demisia din Senat, lucru pe care l-a facut oficial in aceasta dupa-amiaza.

Vezi aici anuntul facut de Oprea in legatura cu demisia si ce legatura a gasit cu Biserica si cei care ii doresc moartea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Gabriel Oprea demisie DNA urmarire penala, #Kovesi detalii Oprea urmarit penal Gigina , #DNA
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Speram ca si de data acesta cazu va lua intorsatura "mitrea"!!
Poza tieues
tieues
rank 5