Oprea, la un pas de a ramane fara imunitate - aviz pozitiv de la senatorii juristi

Marti, 02 Februarie 2016, ora 13:58
9165 citiri
Oprea, la un pas de a ramane fara imunitate - aviz pozitiv de la senatorii juristi
Foto: Hepta.ro (Arhiva)

Comisia Juridica a Senatului a dat, marti, un aviz pozitiv pentru incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea.

Senatorii juristi au admis astfel cererea DNA cu 9 voturi pentru si unul impotriva, transmite Digi 24.

Avizul senatorilor juristi este unul consultativ, iar decizia urmeaza sa fie luata in plenul reunit al Senatului, programat pentru miercuri, la ora 10:30.

"Cu majoritate de voturi, Comisia Juridica a dat un aviz favorabil solicitarii DNA", a spus presedintele comisiei, liberalul Catalin Boboc, la iesirea de la sedinta.

De asemenea, intrebat de ce la sedinta a participat si Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, care nu este membru al comisiei, Boboc a raspuns: "Este senator si a dorit sa participe si a putut sa participe".

"Au mai fost colegi care au spus ca 'Maine votez in plen si vreau sa stiu ce votez'. E dreptul dumnealor. Cred ca dl Fifor a venit sa se asigure ca senatorii PSD voteaza, desi votul a fost secret. Nu s-a uitat pe niciun document, ci pur si simplu a stat", a adaugat presedintele Comisiei Juridice.

Oprea cere Senatului sa retrimita dosarul sau la DNA. Prima reactie de la Tariceanu

Oprea s-a prezentat la comisia juridica insotit de senatorul care l-a miruit pe Sova

Este pentru prima data, sustin jurnalistii, cand la sedinta Comisiei Juridice a venit si un lider de grup parlamentar care nu este membru al comisiei. Senatorul Mihai Fifor, liderul grupului PSD, a explicat ca a participat la sedinta in calitate de invitat, la rugamintea colegului sau, Ion Chelaru.

Generalul Oprea, la mana colegilor: Azi se dezbate cererea DNA de urmarire penala

Fostul ministru de Interne s-a prezentat, marti, la sedinta comisiei juridice din Senat la care se discuta solicitarea DNA de ridicare a imunitatii in vederea inceperii urmaririi sale penale pentru abuz in serviciu.

Gabriel Oprea s-a declarat tot timpul nevinovat si le-a cerut saptamana trecuta senatorilor sa voteze pentru aprobarea solicitarii DNA, prin intermediul unei scrisori deschise adresate presedintelui Senatului si presedintelui Comisiei Juridice, Catalin Boboc, fara a mentiona insa posibilitatea demisiei.

Presedintele UNPR este acuzat de abuz in serviciu, pentru insotirea deplasarilor sale de echipaje ale Politiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal si procurorul general Tiberiu Nitu, in baza unui protocol.

Procurorii DNA trebuie sa obtina avizul Senatului pentru a incepe urmarirea penala pe numele lui Gabriel Oprea. In acest sens, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general referatul cauzei in vederea sesizarii Senatului, precum si un numar de 15 volume cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Noi detalii despre cum foloseau Nitu si Oprea coloanele oficiale (Surse)

Potrivit DNA, Oprea se face vinovat de doua infractiuni de abuz in serviciu. Una consta in folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate in perioada in care era ministru cu echipaje ale Politiei Rutiere.

Cealalta infractiune consta in incheierea unui protocol in baza caruia procurorul general, Tiberiu Nitu, a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale Politiei Rutiere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Oprea imunitate DNA, #Oprea aviz pozitiv Comisia Juridica, #Oprea urmarire penala DNA, #Oprea aviz pozitiv urmarire penala , #DNA
Comentarii