Oprea, la un pas de a ramane fara imunitate: Sunt zeci de protocoale, cereti-le! Mie nu mi-e frica de nimic (Video)

Marti, 02 Februarie 2016, ora 14:17
3763 citiri
Oprea, la un pas de a ramane fara imunitate: Sunt zeci de protocoale, cereti-le! Mie nu mi-e frica de nimic (Video)
Foto: B1TV

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a declarat, marti, la iesirea de la sedinta Comisiei Juridice la care s-a discutat solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale pe numele sau pentru abuz in serviciu, ca este nevinovat si ca intelege foarte bine care este jocul politic.

Gabriel Oprea a precizat ca ministrii pot beneficia de echipaje rutiere care sa ii insoteasca permanent si a dezvaluit ca sunt "zeci de protocoale" legale, semnate de-a lungul anilor de diversi titulari de la Ministerul de Interne si din partea Procurorului general, care prevad acest lucru.

"Poate le cereti", le-a spus Gabriel Oprea jurnalistilor.

"Intotdeauna am respectat legea (...) Sunt un om care am ajutat justitia si nu mi-e frica de nimeni si de nimic. Sunt nevinovat. Cine nu munceste poate mai si greseste", a declarat acesta, vizibil afectat de ceea ce i se intampla.

Intrebat la cine se refera atunci cand acuza, in mod repetat, ca se fac jocuri politice care il vizeaza, Gabriel Oprea a refuzat sa spuna.

"Nu as vrea sa fac foarte multe speculatii. Si cand eram vicepremier, si ministru de Interne eram si presedinte de partid parlamentar si senator. Nu am cerut nimic in plus fata de toti ceilalti ministri de Interne. Sa cereti documentele", a insistat acesta pe langa jurnalisti.

Oprea s-a prezentat la comisia juridica insotit de senatorul care l-a miruit pe Sova

Gabriel Oprea a reiterat ideea ca nu a avut "o zi de concediu" si a subliniat: "Inteleg foarte bine tot ceea ce inseamna momentul acesta politic si am cautat sa imi fac datoria".

Intrebat inca o data de jurnalisti cine il vrea afara din jocul politic, Gabriel Oprea a raspuns: "Este eventual rolul dvs de jurnalisti sa aflati".

Pe de alta parte, Gabriel Oprea a declarat ca sustine in continuare dreptul colegilor sai de a vota "conform Constitutiei" pentru ridicarea imunitatii sale, asa cum a cerut inca de saptamana trecuta intr-o scrisoare adresata colegilor senatori.

Cu toate acestea, avocatul sau a cerut returnarea dosarului la DNA, reclamand comiterea unor ilegalitati.

"Este rolul avocatului sa faca o aparare", a justificat Gabriel Oprea.

Oprea, la un pas de a ramane fara imunitate - aviz pozitiv de la senatorii juristi

Pana la urma comisia juridica a votat un raport favorabil inceperii urmaririi penale a lui Gabriel Oprea, cu 9 voturi pentru si doar 1 impotriva.

Cu totul neobisnuit, la sedinta comisiei juridice a participat, in calitate de invitat, si senatorul Mihai Fifor, liderul grupului PSD. Acesta a refuzat sa spuna de ce a venit, dar a precizat ca a fost invitat de colegul sau Ioan Chelaru.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Oprea comisie juridica DNA, #Gabriel Oprea DNA abuz serviciu , #DNA