Votul in cazul Oprea, reluat? Fostul ministru e de acord, la fel si Dragnea si Tariceanu - UPDATE

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 17:50
7737 citiri
Votul in cazul Oprea, reluat? Fostul ministru e de acord, la fel si Dragnea si Tariceanu - UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Liberalii vor ca votul din Senat in cazul lui Gabriel Oprea sa fie reluat. PNL a cerut, joi, PSD - care detine majoritatea in Senat alaturi de ALDE - sa accepte revotarea solicitarii DNA de incuviintare a urmaririi penale a lui Oprea, pentru uciderea din culpa a politistului Bogdan Gigina.

"Solicitam presedintelui condamnat al PSD, Liviu Dragnea, care tot neaga evidenta votului masiv dat de PSD-ALDE-PRU pentru protejarea lui Gabriel Oprea, sa fie de acord cu aceasta propunere. In caz contrar, este dovada faptului ca Gabriel Oprea va fi candidat pe lista PSD pentru un nou mandat cu scopul de a-si mentine imunitatea", se precizeaza intr-un comunicat transmis de PNL.

In comunicatul liberalilor se mai precizeaza ca "Liviu Dragnea ar trebui sa evadeze din realitatea paralela in care se afla, in care PSD este un sustinator al egalitatii in fata legii si a justitiei, un promotor al luptei anticoruptie, si sa recunoasca ceea ce o tara intreaga a vazut: senatorii PSD au votat secret pentru a-l proteja pe Gabriel Oprea de ancheta".

Digi 24 a relatat ca presedintele PSD Liviu Dragnea a fost de acord cu reluarea votului pentru Gabriel Oprea.

UPDATE 17:40 - Si Gabriel Oprea a informat ca este de acord cu reluarea votului pe cerere DNA care il priveste, arata Digi 24. De asemenea, presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu a spus ca este in favoarea propunerii, daca "se gaseste de catre PNL un temei regulamentar", scrie si Mediafax.

UPDATE 18:00 - Conducerea Senatului va cere luni un punct de vedere al Comisiei juridice privind reluarea votului in cazul lui Gabriel Oprea.

Totusi, miercuri seara, Dragnea a dat asigurari ca "la alegerile din 11 decembrie, Gabriel Oprea NU va fi pe listele PSD!".

Anterior, liderul PSD afirmase ca ar fi votat in favoarea cererii DNA pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea, daca ar fi fost in Senat.

Tot miercuri seara insusi Gabriel Oprea a spus ca nu are de gand sa mai candideze pentru Parlament si ca a iesit din politica, gandindu-se chiar sa demisioneze din functia de senator.

Amintim ca senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Citeste care sunt acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA fostului ministru Gabriel Oprea

DNA a reactionat apoi, spunand ca votul senatorilor are drept consecinta "blocarea anchetei penale fata de Gabriel Oprea cu privire la infractiunea de ucidere din culpa si ii plaseaza pe procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in imposibilitatea stabilirii raspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea politistului Bogdan Gigina".

Votul Senatului a starnit mai multe reactii de dezaprobare, de la purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, la politistul Marian Godina.

Dar cea mai sfasietoare este marturia mamei politistului Gigina.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#PNL reluare vot Oprea, #Dragnea acord reluare vot Oprea , #DNA