Aberatia zilei: "Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne"

Marti, 01 Septembrie 2015, ora 12:01
8436 citiri
Aberatia zilei: "Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne"
Foto: Arhiva Ministerul de Interne

Lider al unui partid cotat cu doar cateva procente in sondaje, Gabriel Oprea a ajuns pas cu pas, pe nesimtite, unul dintre cei mai puternici oameni in stat - un bun motiv pentru a i se inchina osanale (de bunavoie sau platite, nu stim), care l-ar fi facut invidios si pe Nicolae Ceausescu.

Niciun alt lider de partid sau ministru nu se bucura de asemenea elogii publice precum Gabriel Oprea, vicepremierul pe mana caruia a fost lasata conducerea Guvernului de doua ori si cu care presedintele Klaus Iohannis are deseori consultari informale la Palatul Cotroceni.

"General in rezerva si un sustinator al fostului sef al SRI, ambasadorul George Maior, Oprea a stiut sa propuna proiecte legislative in sprijinul militarilor, fie ei de la Interne, SRI, SPP, SIE, fie de la MApN. Potrivit multora dintre oamenii legii, este 'cel mai iubit' de catre politisti", se arata intr-o adevarata oda inchinata personalitatii si activitatii profesorului universitar Gabriel Oprea, general cu patru stele in rezerva si conducator de doctorat la Academia Nationala de Informatii, publicata recent de Evenimentul Zilei.

Autorul materialului trece cu vederea scandalul de plagiat in care este implicat Gabriel Oprea, dar subliniaza inca din titlu ca acesta este "ministrul in mandatul caruia s-a reusit aducerea in tara a lui Mohammad Munaf" (ca si cand ar fi fost meritul lui, nu al serviciilor si al diplomatilor).

Doctoratul lui Gabriel Oprea, suspectat de plagiat, sub lupa Comisiei de etica a Universitatii Bucuresti

Suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui Neculai Ontanu, coordonata de Gabriel Oprea

Avocata lui Victor Ponta, acuzata de plagiat - ar fi copiat sute de pagini

Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

Un alt articol socant pentru orice om destupat la minte si care traieste in anul 2015 intr-un stat democratic, membru NATO si al Uniunii Europene, este editorialul publicat in revista "Migratia si azilul" de chestorul principal de politie Nelu Pop, seful Inspectoratului General pentru Imigrari, institutie subordonata Ministerului de Interne.

Citam doar cateva paragrafe, respectand intru totul stilul redactarii:

"Reverberatia noastra romaneasca si exprimarea publica a bucuriei Zilei Drapelului a primit conotatii inalte prin participarea inimoasa-demna-barbateasca si insufletirea intregii festivitati de catre ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul GABRIEL OPREA. Traiesc sentimente de mare respect si aprecieri, alaturi de ceilalti colegi ai nostri din minister, fata de OMUL MINISTRU si MINISTRUL OM - din fruntea Internelor.

Noi traim in prezent vremuri normale, de apreciere a oamenilor din partea domniei sale, de acordare a tuturor drepturilor conferite de Lege, de creare a conditiilor normale de munca. De mult asteptam ziua in care un sef al nostru sa isi aprecieze oamenii, nu numai dupa rezultatele privind statisticile politienesti.

De mult asteptam un om care sa ne adune intr-o echipa, sa faca armonie, sa tina la oameni, sa-i determine, sa le ajute familiile celor cazuti la datorie.. De mult asteptam... Si Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a implini si tine toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA - MINISTRUL OM! (...) ", se arata in materialul semnat "cu mana la cascheta", dupa cum se precizeaza, de catre inspector general, chestor principal de politie dr. Nelu Pop.

Pentru cei care nu au inteles bine, subliniem faptul ca dr. Nelu Pop este responsabil de gestionarea fluxurilor de imigranti pe teritoriul Romaniei, iar preocuparile sale ar trebui sa fie cu totul altele, in contextul actualei crize internationale.

V-am prezentat doar doua exemple, dar in ultimele saptamani Gabriel Oprea a fost elogiat nu numai de jurnalisti sau subalterni, ci si de diversi politicieni, de la Putere sau din Opozitie.

Lider al unui partid in care se refugiaza de-a valma traseisti de stanga si de dreapta, conducator de doctorat acuzat cu probe ca ar fi plagiat (si el si o parte dintre doctoranzii sai), Gabriel Oprea nu este nici pe departe "persona non grata", asa cum s-ar intampla intr-o societate democratica solida (nu originala ca a noastra), ci este unul dintre cei mai adulati si curtati politicieni romani.

Iar asta este o aberatie. Pentru cei care nu cunosc dedesubturile mlastinoase ale statului numit Romania, nu si pentru ceilalti...

Cum se explica succesul politic al UNPR?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Gabriel Oprea ministru iubit politisti, #Gabriel Oprea ministru Interne , #ministru de Interne