Cine este seful interimar al serviciului de informatii al MAI

Luni, 28 Iulie 2014, ora 22:00
5896 citiri
Cine este seful interimar al serviciului de informatii al MAI
Foto: emaramures.ro

Gheorghe Nicolae, subsecretar de stat in cadrul Departamentului Informatii si Protectie Interna (DIPI) din MAI, a fost numit de ministrul Gabriel Oprea in locul chestorului principal de politie Gelu Oltean, care conducea aceasta structura.

Gheorghe Nicolae este comisar sef de politie si fusese numit in functia de subsecretar in martie 2014. Pana atunci, potrivit CV-ului sau, mai avusese incepand cu anul 1995 functii de conducere si de executie in cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Nicolae este absolvent, in 2005, al cursului de specializare "Managementul Sigurantei Nationale", organizat de Academia Nationala de Informatii si, in 1995, al cursului de specializare "Managementul Sigurantei Nationale", organizat de Academia Nationala de Informatii.

Ponta l-a demis pe seful de la "Doi si-un sfert", la cererea lui Oprea

In 2009, lui Gheorghe Nicolae i-a fost acordata distinctia "In Serviciul Patriei" pentru 15 ani de activitate si rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si pregatirea profesionala.

In 2000, noul sef al DIPI a primit brevet de ofiter prin Ordinul Directorului Serviciului Roman de Informatii.

Luni, la propunerea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, premierul Victor Ponta a aprobat eliberarea din functie, la cerere, a chestorului principal de politie Gelu Oltean, din functia de sef al Departamentului Informatii si Protectie Interna din MAI (DIPI).

Premierul a declarat, luni seara, la Romania TV, ca Gelu Oltean nu era in subordinea sa, afirmand ca facea parte din Ministerul de Interne si era in subordinea ministrului Oprea. Acesta a mai spus ca decizia "Tine de politica de cadre" a ministrul Oprea si ca Oltean va avea "o alta functie in cadrul Ministerului de Interne".

Victor Ponta, despre eliberarea din functie a lui Gelu Oltean

Gelu Oltean, chestor principal de politie, se afla la conducerea serviciului secret al Ministerului de Interne cunoscut drept "Doi si-un sfert" din aprilie 2012.

La sfarsitul lui 2012, Guvernul a decis ca Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) sa fie reorganizata ca departament in cadrul Ministerului Afacerilor Interne si sa fie coordonata de un secretar de stat numit si eliberat din functie prin decizie a premierului, si nu prin ordin al ministrului de resort.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#DIPI subsecretar Nicolae Gheorghe numire, #DIPI numire sef Nicolae Gheorghe, #DIPI sef numire Ponta , #ministru de Interne