Oprea innoieste parcul auto pentru Politia Rutiera: Cat costa cele 400 de masini Volkswagen

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 07:57
5365 citiri
Oprea innoieste parcul auto pentru Politia Rutiera: Cat costa cele 400 de masini Volkswagen
Foto: Arhiva Ziare.com

Politistii rutieri au la dispozitie, incepand de joi, 400 de masini noi.

Este vorba despre 400 de autospeciale Volkswagen Polo, achizitionate in baza programului de innoire a parcului auto, initiat de Ministerul Afacerilor Interne si aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate nationala si ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat de presa al IGPR.

Masinile noi sunt echipate cu motor pe benzina, au capacitatea de 1.200 cmc si 90 de cai putere. De asemenea, IGPR anunta ca cele 400 de automobile noi sunt prevazute cu sisteme optico-acustice, destinate activitatilor de politie rutiera.

"Pretul unei astfel de autospeciale a ajuns la 11.496 de euro cu TVA, incluzand aici si dotarile suplimentare, respectiv rampa de avertizare acustica si optica, acumulator suplimentar, inscriptionare si elemente speciale pentru instalarea echipamentelor de comunicatii", se arata in documentul citat.

IGPR mai anunta ca pana la sfarsitul anului, toate autospecialele din cadrul Politiei Romane si distribuite structurilor de ordine publica vor fi dotate cu sisteme optico - acustice.

"Intregul efort de imbunatatire a mobilitatii Politiei Romane are ca beneficiar final cetatenii, astfel incat intreaga comunitate sa beneficieze de un serviciu politienesc de calitate", transmite IGPR.

Anuntul are loc in contextul in care ministrul Gabriel Oprea se afla in mijlocul unui scandal, dupa ce un politist de la Brigada Rutiera care insotea coloana sa oficiala a murit, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa pe Stirbei Voda, unde aveau loc lucrari.

Tanarul politist a fost preluat urgent de la fata locului si transportat la Spitalul Universitar din Capitala, dar manevrele de resuscitare au esuat. Barbatul avea 28 de ani si lucra de la 20 de ani la Brigada Rutiera a Capitalei.

IGPR aminteste ca programul de innoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne a inceput in 2014, cand Politia Romana a fost dotata cu 257 de mijloace de transport destinate muncii operative, dintre care 15 motociclete, iar de la inceputul anului 2015, i-au fost repartizate inca 2.386 de vehicule, destinate structurilor operative si celor de ordine publica.

A.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#400 masini Politia Rutiera, #masini noi Politia Rutiera, #Oprea masini noi politie , #ministru de Interne