Politistul mort in timp ce era in coloana oficiala a lui Oprea a fost inmormantat - ministrul a lipsit

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 17:10
5426 citiri
Politistul mort in timp ce era in coloana oficiala a lui Oprea a fost inmormantat - ministrul a lipsit
Foto: Ziare.com

Politistul Bogdan Gigina, care si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, in timp ce se afla in coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost inmormantat, vineri, cu onoruri militare, in prezenta a sute de colegi imbracati in uniforme.

Aproape opt sute de persoane au mers sa il conduca pe ultimul drum pe politistul Bogdan Gigina, la ceremonia religioasa, care a avut loc la Biserica "Sfantul Nicolae" Udricani, fiind prezenti, alaturi de familie si colegi, seful IGPR Petre Toba, directorul general al Politiei Capitalei, Mihai Voicu, seful Brigazii Rutiere a Capitalei, Cristian Crai si subsecretarul de stat in MAI Florea Oprea.

La funeralii s-au adunat aproximativ 600 de colegi politisti ai lui Bogdan Gigina, care au venit imbracati in uniforme, cu motociclete sau cu masinile de serviciu. Ei au adus flori si zeci de coroane cu mesaje pe care erau trecute serviciile din care acestia fac parte.

Marturii socante in cazul politistului mort in timpul misiunii de a-i deschide coloana oficiala lui Oprea

Cortegiul funerar a fost deschis de mai multe masini de politie cu sirenele pornite, iar pe traseul spre Cimitirul Militar Ghencea 3 cei care l-au condus pe ultimul drum pe Bogdan Gigina au trecut prin fata sediului Politiei Rutiere din strada Udriste, dar si prin fata locuintei acestuia. Atat colegii motociclisti, cat si restul politistilor care au mers cu masinile la cimitir aveau in geam fotografia colegului decedat.

Sicriul cu trupul neinsufletit al politistului a fost adus la Cimitirul Militar Ghencea 3 invelit in drapelul national.

E oficial: Politistul mort dupa ce a cazut in groapa era in coloana oficiala a lui Oprea

Dupa procesiunea religioasa, un oficial al MAI a anuntat la microfon ca politistul Bogdan Gigina a fost trecut post-mortem in Corpul ofiterilor, fiind avansat la gradul de subinspector.

De asemenea, acesta a anuntat ca Bogdan Cosmin Gigina a fost decorat, post-mortem, cu Ordinul National pentru Merit in grad de Cavaler. Decizia, semnata de presedintele Klaus Iohannis, a aparut in Monitorul Oficial joi, fara a fi anuntata oficial, cum se intampla de obicei. Decizia, semnata de presedintele Iohannis si contrasemnata de premierul Ponta, a fost luata la propunerea ministrului de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea nu a participat la funeraliile politistului, dar surse din MAI spun ca acesta a fost joi pentru scurt timp la capela unde a fost depus sicriul lui Bogdan Gigina.

Aberatia zilei: Operatiunea "Musamalizarea"

Sicriul cu trupul neinsufletit al politistului a fost purtat pe brate de sase militari, iar cand cortegiul a ajuns la locul in care tanarul a fost inmormantat, au fost trase salve de arma.

Cum a avut loc accidentul

Subinspectorul Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit la spital, marti seara, dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa sapata pentru lucrari la reteaua de gaze, pe strada Stirbei Voda.

Politistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, insa informatii despre aceasta situatie nu au fost comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, fiind aflate mai intai pe surse.

Potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei, la momentul accidentului de marti seara coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, "de care demnitarul beneficia in conditiile legii", se deplasa cu o viteza adaptata la conditiile meteo si de trafic existente, pe traseul Baneasa - Piata Presei Libere - Arcul de Triumf - Piata Charles de Gaulle Piata Victoriei - bulevardul Uranus - strada Stirbei Voda.

Politist mort in coloana oficiala: Ponta vorbeste despre "barbarism" (Video)

Reprezentantii Politiei Capitalei mai arata ca, la locul producerii accidentului, existau elemente de semnalizare a lucrarii, dar cu privire la modul in care erau amplasate, daca respectau sau nu normativele legale, urmeaza a se stabili pe parcursul anchetei aflate in instrumentarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Joi, la doua zile de la accident, Politia Capitalei a transmis un comunicat in care a confirmat ca politistul de la Rutiera asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informatiilor comunicate, participase la "o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice".

Un alt politist din coloana oficiala a lui Gabriel Oprea, ranit

Surse judiciare au declarat ca un alt politist de la Brigada Rutiera a Capitalei a fost ranit dupa ce a cazut cu motocicleta in timp ce insotea coloana oficiala a ministrului Internelor, Gabriel Oprea, accidentul avand loc in septembrie, in zona Pietei Victoriei.

Desi accidentul s-a produs in 21 septembrie, acesta nu a fost facut public, insa date despre incident au fost comunicate presei pe surse, in urma decesului subinspectorului Bogdan Gigina.

Cazul politistului mort: Se cere demisia lui Gabriel Oprea

Potrivit surselor citate, accidentul s-a produs in dimineata zilei de 21 septembrie, la intersectia Piata Victoriei cu bulevardul Vasile Lascar. Politistul Dorel Moraru, care se afla pe motocicleta in coloana vicepremierului Gabriel Oprea, a fost acrosat de un autoturism condus de o femeie, care a intrat in intersectie dupa ce nu a oprit la semnalul "stop" al agentului care dirija circulatia.

Tariceanu este al doilea om in stat, dar nu are coloana oficiala. Ce spune despre demisia lui Oprea

In urma impactului, Moraru a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde nu a ramas internat. Medicii au stabilit ca acesta a suferit o entorsa la glezna dreapta si o contuzie la pumnul stang, fiindu-i pusa o atela la picior, au declarat surse medicale. In urma accidentului, Dorel Moraru a avut nevoie de o luna de concediu medical.

In urma accidentului in care a fost implicat politistul Dorel Moraru, Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 a deschis un dosar de cercetare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#inmormantare politist mort, #politist mort groapa, #politist coloana Oprea murit, #politist Oprea inmormantat , #ministru de Interne