Roman rapit de jihadisti: Ministrul de Interne a discutat cu seful Interpol

Marti, 19 Mai 2015, ora 12:11
2960 citiri
Roman rapit de jihadisti: Ministrul de Interne a discutat cu seful Interpol
Foto: MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anuntat, marti, ca a discutat cu secretarul general Interpol, Jurgen Stock, despre cazul romanului rapit in Burkina Faso, pentru a obtine un schimb de informatii, avand in vedere faptul ca Interpol are o lunga experienta in problematici de tip terorist.

"Am discutat astazi cu domnul secretar general al Interpol despre cazul cetateanului roman rapit in Burkina Faso si despre evolutia acestei situatii. Suntem interesati sa avem un schimb de informatii cu Interpol in acest caz, avand in vedere experienta acestei organizatii in problematicile de tip terorist", a declarat vicepremierul pentru securitate nationala Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Vicepremierul a adaugat ca, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, este constituita o celula de criza inca din luna aprilie, in cadrul careia sunt analizate toate informatiile noi legate de aceasta situatie.

Celula de criza este formata din specialisti ai MAE, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Informatii Externe, Minsiterului Apararii Nationale si Administratiei Prezidentiale.

O grupare jihadista revendica rapirea romanului in Burkina Faso. Vrea sa negocieze cu Guvernul Ponta (Video)

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, la reuniunea Comitetului Ministrilor al Consiliului Europei, se intoarce, marti, de urgenta in tara, in urma informatiilor aparute in presa despre romanul Iulian Ghergut, rapit in aprilie, in Burkina Faso, au declarat surse diplomatice.

Gruparea jihadista salafista din Sahel al-Mourabitoun afirma, intr-o inregistrare audio difuzata de agentia mauritana Al-Akhbar, ca-l detine pe romanul rapit in Burkina Faso in aprilie si "indeamna Guvernul roman sa acorde atentie serioasa negocierilor pe tema eliberarii ostaticului", relateaza VOA.

"Guvernul roman va purta intreaga responsabilitate a sortii ostaticului, daca intarzie sa profite de ocazia care ii este data sa-si elibereze cetateanul", a adaugat mesajul, referindu-se aparent la lipsa negocierilor cu Bucurestiul.

Ponta: Celula de criza la MAE pentru romanul rapit, posibil azi ma intalnesc cu Iohannis

Romanul Iulian Ghergut, ofiter de securitate intr-o mina de mangan din Tambao, in nordul Burkina Faso, in apropiere de frontiera cu Nigerul si Mali, a fost rapit pe 4 aprilie, de catre persoane inarmate care purtau turbane, o rapire care nu a facut anterior obiectul niciunei revendicari considerate credibile.

Agentul de securitate roman a fost rapit de cinci persoane inarmate care au atacat un convoi aflat in misiune de patrulare in apropierea minei de mangan din Tambao. Mina, situata in provincia Oudalan, in apropierea frontierelor cu Mali si Niger, este exploatata de Pan African Minerals, o filiala a Timis Corporation, compania omului de afaceri roman Frank Timis. Un jandarm si un sofer au fost raniti atunci in atac.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Oprea Interpol roman rapit, #Oprea roman Burkina Faso, #roman rapit Burkina Faso, #roman Burkina Faso , #ministru de Interne