Ziua Independentei Americii: Mesajul Guvernului vine de la premierul interimar cu trei functii

Sambata, 04 Iulie 2015, ora 11:12
2619 citiri
Ziua Independentei Americii: Mesajul Guvernului vine de la premierul interimar cu trei functii
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania a transmis sambata calduroase felicitari popurului american, cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite ale Americii, prin intermediul premierului interimar Gabriel Oprea.

Astfel, mesajul Romaniei vine de la domnul "Gabriel Oprea, prim-ministru interimar, viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministrul Afacerilor Interne", se arata chiar in comunicatul oficial.

"In numele Guvernului Romaniei, adresez poporului american, cu ocazia Zilei Independentei Statelor Unite ale Americii, cele mai calduroase felicitari, insotite de reiterarea atasamentului nostru fata de valorile fundamentale ale democratiei pe care tarile noastre le impartasesc.

Istoria celor 135 de ani de relatii diplomatice romano-americane, precum si prietenia care ne leaga constituie premisa unei colaborari viitoare de succes, bazata pe principiile comune care ne guverneaza si ne desavarsesc existenta ca natiuni", se arata in mesajul remis Ziare.com.

Premierul interimar vorbeste si despre colaborarea pentru combaterea terorismului si consilidarea securitatii Romaniei, multumind pentru sprijinul acordat de SUA fortelor militare romane.

"Imi exprim convingerea ca traditia bunelor relatii romano-americane se va transpune si in finalizarea si semnarea Acordului dintre Guvernul SUA si Guvernul Romaniei privind intensificarea cooperarii in prevenirea si combaterea terorismului si a criminalitatii grave - criteriu tehnic important pentru includerea tarii noastre in Programul Visa Waiver.

Remarc si cu acest prilej sprijinul deosebit de important al Statelor Unite pentru consolidarea securitatii Romaniei, in actualul context regional si international, marcat de riscuri si amenintari care constituie o provocare permanenta. [...]

Reiterez, cu aceasta ocazie, multumirile Guvernului Romaniei pentru sprijinul acordat de Statele Unite ale Americii fortelor militare romane care au participat la misiunea NATO din Afganistan, in cadrul Fortei Internationale de Securitate si Asistenta", mai arata documentul.

De la o coasta la alta, americanii sarbatoresc a 239-a aniversare a Statelor Unite ale Americii. Capitala primeste pelerini din toate colturile lumii, dornici sa vada pretiosul document, care a dat nastere unei natiuni: Declaratia de Independenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mesaj Romania ziua SUA, #Ziua Independentei Americii, #mesaj Gabriel Oprea , #ministru de Interne