Armata, in lupta cu nametii

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 15:42
2487 citiri
Armata, in lupta cu nametii
Foto: Realitatea.net

Starea de groaza a tarii provocata de capriciile iernii a pus pe jar, mai mult ca oricand, parca, toate institutiile, comandamentele si comisiile cu astfel de atributii: deszapezirea, repunerea in circulatie a drumurilor, acordarea de prim-ajutor persoanelor in pericol.

Militarii Armatei Romane sunt primii care participa in astfel de situatii de urgenta.

Militarii iau parte la actiunile de deszapezire pe intregul cuprins al tarii. Toate unitatile au primit dispozitie sa sprijine administratiile locale si judetene, acolo unde situatia o impune.

"Am dat ordin ca toate unitatile militare sa participe la sustinerea administratiilor locale in actiunile de deszapezire si salvarea persoanelor aflate in pericol. Am actionat cu toate fortele si mijloacele la dispozitie in Bucuresti, judetele Ilfov, Buzau, precum si pentru deblocarea drumului national DN1. Armata isi face datoria, ca intotdeauna", a declarat Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale.

In toate unitatile militare s-au constituit comandamente aflate in stare de urgenta, care pun in aplicare masurile speciale pentru aceste situatii, coordonand toate actiunile operative care sunt in plina desfasurare. Acestea lucreaza cu administratiile locale, judetene si cu celelalte institutii, in special cu Ministerul Transporturilor si Inspectoratele Judetene pentru Situatii de Urgenta.

Militarii actioneaza cu toate fortele si mijloacele la dispozitie, in special masini si utilaje de geniu, autotransportoare pe roti si pe senile, autocamioane si ofera persoanelor izolate adapost, hrana si paturi. Utilajele si mijloacele de deszapezire ale militarilor, pana in acest moment, n-au avut prea mult succes in lupta cu viscolul, care reface troienele, in urma acestora.

De asemenea, militarii intervin pentru deszapezire in zeci de judete ale tarii, mai ales ca masura speciala a codului portocaliu de ninsori abundente a fost prelungita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#armata deszapezire, #viscol zapada Romania, #drumuri blocate zapada Romania , #ministrul Apararii