Aura Vasile ii cere demisia lui Gabriel Oprea si il numeste "sluga lui Basescu"

Marti, 21 Iunie 2011, ora 19:15
2298 citiri
Aura Vasile ii cere demisia lui Gabriel Oprea si il numeste "sluga lui Basescu"
Foto: Realitatea TV

Dupa ce Camera Deputatilor a adoptat, marti, legea de aprobare a OUG privind recalcularea pensiilor militarilor, respingand amendamentele formulate de opozitie, PSD-ista Aura Vasile i-a cerut demisia ministrului Apararii Gabriel Oprea, pe care il numeste "sluga insetata de sange a lui Basescu".

"Armata romana, o institutie atat de respectata de-a lungul vremii, este astazi in mana celui mai mare mincinos si tradator din istoria sa. Este mincinos pentru ca, desi a afirmat ca: << Daca o singura pensie militara va scadea imi dau demisia >>, nu a facut asa ceva si nici nu o va face caci il impiedica lasitatea si este tradator pentru ca nu numai ca a calcat in picioare haina militara si ceea ce aceasta reprezinta, ci pentru ca nu se opreste din a-i batjocori pe cei care au purtat-o. Ministrul este atat de obedient fata de << ciuma portocalie >> incat domnia sa nu mai tine cont nici de onoare, nici de bun simt, nici de juramantul militar si cu atat mai putin de omenie, de morala sau de istorie", sustine deputatul PSD intr-o declaratie de presa.

"Sluga insetata de sange a lui Basescu, aceasta rusine fara seaman pentru haina militara, contribuie si el la << scoaterea din sistem >> a pensionarilor militari. (...) Sa nu uite insa domnul ministru ca << Nu exista, pentru militari, prescriptie pentru tradare >>, cum spunea Codul Justitiei Militare din 1937. Sa nu uite, cand va sta in fata justitiei si a poporului, ca si-a alaturat spada de acest regim criminal si ca a facut-o contra poporului, contra oamenilor pe care trebuia sa-i apere si nu sa-i batjocoreasca. Sa nu uite ca a mintit pana si cand a afirmat ca: nicio pensie militara sub 3.000 de lei nu va scadea", mai acuza Aura Vasile, cerandu-i demisia lui Oprea.

Conform OUG, plata pensiilor militarilor se va face la nivelul din decembrie 2010, daca in urma recalcularii au scazut, urmand ca dupa finalizarea recalcularii, statul sa recupereze sumele daca au fost mai mari decat cele calculate pe principiul contributivitatii. Executivul a mentinut principiul dupa care pensiile sub 3.000 de lei nu vor scadea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Aura Vasile demisie Oprea, #Gabriel Oprea demisie, #Gabriel Oprea sluga Basescu , #ministrul Apararii