Ziare.com

Independentii sustin legea pensiilor, cu amendamente pentru militari

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 21:08

   

Independentii sustin legea pensiilor, cu amendamente pentru militari
Grupul parlamentarilor independenti va sustine legea unica a pensiilor, dar cu amendamente pentru pensiile militare, a declarat vineri ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, dupa intalnirea cu pensionarii militari si reprezentanti ai sindicatului militarilor in rezerva si in retragere din garnizoana Buzau.

Ministrul Apararii Nationale a subliniat ca incearca intotdeauna sa se tina de cuvant.

"Ma voi bate in sensul bun al cuvantului pentru pensiile acestor oameni, care merita respectul intregii societati si au dovedit ca sunt respectati", a punctat Gabriel Oprea.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2191 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

desi nu-l simpatizez pe acest ministru al armatei,,

sunt de acord cu acest amendament!
Armata este poate singura institutie care-Si pune prima pielea la bataie in caz de DOAMNE fereste! E corect k militarii sa fie singura categorie sociala care sa nu fie confundata cu restul!
parerea mea!

 

la vremurile astea,...

nu va mai fi razboi cu pusca,....oricum daca se mai intimpla ,armata noastra sa stea acasa ca e tot una,....105 din cei activi sint apti de lupta ,restul ,doar uniforme umflate cu slanina,iar sub casti prostie cit incape.La ultimele desfintari de unitati militare s-au redus militarii,au ramas tantalaii si pilosii.

,,,la vremurile aste,,,

dupa cum cred k ai vazut bine, pana la razboiul total cu arme nucleare, cam toate conflictele se desfasoara cu armament conventional ,plus -minus! ia de exemplu razboiul din SERBIA! Militarii romani,asa analfabeti si cu arotaburile lor fac cinste in primul rand natiunii !
de multe ori nu-s de acord cu actualii jandarmii ai lumii1 dar , de bine de rau i-am cunoscut ce le poate mintea si tehnica si chiar nu-s dispus sa fak experienta cu noile "talente'a celor ce se vor varianta corecta ! spuneti si dv , daca am fi intr-o zona GRI, nici in NATO ,nici in UE,ce ne-AM face in caz de DOAMNE FERESTE!
de ce respect militarii?!
am facut armata pe timpul lui ceasca ,si k ideie, nu ma laud , m-am liberat cu gradul de sergent pe livretul militar!
maxim ce se putea ptmilitarii in termen de la acea vreme!

Daca te simti discriminat,cine te opreste sa intri in armata si sa beneficiezi de drepturile la care ravnesti ?!

Se vede ca esti un frustrat al carui drum in viata nu s-a intersectat cu privatiunile serviciului militar...Ai fi realizat ca armata reprezinta mult mai mult decat ceeace mintea ta poate sa priceapa ...Ma intreb de ce nu te revolti pentru ca perioada stagiului militar sa nu mai fie considerata vechime in munca ? Sau si mai si,de ce nu ceri ca perioada facultatii sa fie mai considerata vechime pentru pensie !Bineinteles ca ceeace te favorizeaza ,doresti sa ramana neschimbat...Aprecierile tale asupra corpului militar evdentiaza lipsa ta de educatie,dezacordul cu poporul roman,care in marea majoritate are incredere in armata ,o respecta si se mandreste cu ea !...Tu fiul ploii vrei cu tot dinadinsul sa improsti cu dejectiile logicii celui care departe de datoria sacra de aparare a tarii,in anonimatul unui username,faci sa *** spatiul in care iti clocesti aberatiile ...

mai Oprea ...

ce tot o dai cu militarii tai,..ca pregatirea este slaba,..iar cei care au iesit din armata prin desfintarea unitatilor militare la 4o de ani de ce i-ati trimis in pensie? de ce nu i-ati trimis la munca si sa vina la vremea de pensie de batrinete aplicata in armata,....???? ex: 42 de ani,iesit la pensie cu 1380 ron,compensate in valoare de 36000 ron. Da,compensarea mi se pare normala dar pensia? de ce ,...eu trebuie sa lucrez pina la 65? ce razboi au facut astia? armata de joaca,....sa comande tiris mars........

 

CONTINUA DISCRIMINARILE!

Am crezut ca prin noua lege a pensiilor ,vor fi lichidate actualele discriminari din sistemul de pensii !De ce oare cei care au sustinut sistemul comunist,sa beneficieze de pensii speciale ? Pentru cei care in prezent lucreaza in domenii vitale pentrui tara se pot stabili remuneratii corespunzatoare care vor aduce si pensii pe masura ,la iesirea la pensie .

 

Daca armata nu era de partea poporului,nu stiu daca acum mai aveai ocazia sa iti exprimi neingradit ideile...

Ca sa intelegi ceva,trebuie mai intai sa existe creier si bunavointa...Armata dintotdeauna a fost,este si va fi in slujba poporului din care se trage si nu impotriva lui asa cum eronat sugerezi.Daca sunt cazuri izolate de tradare a intereselor natiunii ,acelea trebuie rezolvate in particular si nu blamand intreaga armata ! Am intrat in UE si in NATO si drept consecinta trebuie sa respectam legislatia existenta in tarile organismelor respective,adaptata la conditiile concrete ale tarii noastre.Daca in toate tarile ,pensiile militare sunt considerate ca fiind pensii ocupationale, calculandu-se in modul in care se calculeaza si la noi,nu inteleg de ce noi trebuie sa fim mai cu mot si sa abordam inedit problema.Militarii nu cer pensii la nivelul celor din tarile NATO ci doar aplicarea acelorasi metode de calcul...Nimeni nu se opune ca fiecare segment profesional sa solicite adaptarea drepturilor cuvenite prin legislatia comunitara si aplicarea acestora...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor