Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul Gabriel Oprea, acuzat ca vine la serviciu cu elicopterul

Marti, 17 August 2010, ora 20:53
5557 citiri
Ministrul Gabriel Oprea, acuzat ca vine la serviciu cu elicopterul
Foto: Ballslist

Mihai Voicu, vicepresedintele PNL, sustine ca soferii de la Parlament i-au povestit ca ministrul Apararii Gabriel Oprea ar veni la serviciu cu un elicopter militar de la Snagov.

"Ieri, in jur de ora 18, cand ieseam din cladirea Parlamentului dupa sesiunea extraordinara, am crezut ca ne ataca rusii. Un elicopter militar, de-al nostru, survola la mica inaltime zona. Am cascat si eu gura si apoi am remarcat ca soferii de la Parlament, care stateau de vorba in fata intrarii, nu erau deloc interesati.

Mi-au explicat ca acest elicopter trece zilnic pe acolo, dimineata intre 8 si 9 intr-o directie si dupa amiaza in directia opusa. Si mi-au mai spus ca este vorba de domnul ministru general Oprea, care vine zilnic cu elicopterul la birou dinspre Snagov, ca parca acolo locuieste", scrie Mihai Voicu, pe blogul sau, luni.

Acesta a adaugat ca Ministerul Apararii are sediul in apropierea cladirii Parlamentului, insa ca nu se poate ca un elicopter militar sa faca zilnic exercitii.

"Ministerul Apararii are, intr-adevar, sediul in apropierea cladirii Parlamentului. Poate nu este adevarat. Poate un elicopter militar face zilnic exercitii deasupra zonei. Dar daca este adevarat, ma intreb cat ne costa comoditatea domnului ministru", conchide liberalul.

Oprea neaga ca zboara cu elicopterul

In replica, Ministerul Apararii a precizat, luni dupa-amiaza, ca afirmatiile facute pe blogul lui Voicu sunt "neadevarate si calomnioase", fiind vorba doar despre un exercitiu militar.

"Precizam foarte clar ca deplasarile ministrului Apararii Nationale la si de la serviciu se fac cu autoturismul proprietate personala, pe cheltuiala proprie, asa cum am comunicat public inca de la inceputul lunii mai 2010.

De altfel, ar fi chiar complicat ca ministrul Gabriel Oprea sa se deplaseze cu elicopterul pe distanta de 500 metri de la domiciliul sau la sediul MApN., avand in vedere faptul ca domnia sa nu locuieste in Snagov, ci in Bucuresti", precizeaza Ministerul Apararii, intr-un comunicat.

Ministerul adauga ca Gabriel Oprea a dispus, inca de la inceputul mandatului, reducerea cheltuielilor la cabinet, si ca zborul observat de Voicu era doar un exercitiu militar.

"In ceea ce priveste zborul unui elicopter militar, in data de 16 august, acesta a fost un zbor de instructie planificat deasupra Capitalei si cu aterizare la sediul ministerului, pentru pregatirea unui exercitiu de evacuare medicala (MEDEVAC), in vederea operationalizarii Serviciului Medical Militar de Urgenta", subliniaza MApN.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Gabriel Oprea, #Oprea serviciu elicopter, #Voicu Oprea elicopter , #ministrul Apararii