Oprea: Armata a dat un exemplu de disciplina, intelegere si solidaritate

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 15:00
1847 citiri
Oprea: Armata a dat un exemplu de disciplina, intelegere si solidaritate
Foto: Arhiva

Armata Romana a dat, in 2010, un exemplu de ceea ce inseamna disciplina si intelegere, dar si de ceea ce inseamna solidaritatea intre oameni a declarat, marti, la ceremonia de investitura a noului sef al Statului Major General al Armatei, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea.

Acesta a spus ca desi in 2010 ministerul a avut un buget "de avarie" Romania a reusit sa isi indeplineasca angajamentele asumate in plan international si sa desfasoare misiunile de instruire pe teritoriul national subliniind ca institutia a avut "sprijinul puternic si consecvent" al institutiei prezidentiale pentru respectarea tuturor angajamentelor militare asumate de tara noastra.

"Am reusit, cu chibzuinta, sa ne administram eficient resursele. (...) In numele meu si al Armatei Romaniei, ii multumesc domnului presedinte Traian Basescu pentru sustinerea Armatei intr-un an dificil pentru militarii romani si pentru institutia noastra. (...) Daca suntem uniti si daca muncim impreuna, noi, romanii, putem trece peste cele mai grele momente si peste cele mai mari incercari. (...) Armata Romaniei a strabatut un an dificil, asa cum a fost pentru toti romanii. L-am parcurs insa cu fruntea sus si cu dorinta ferma de a indeplini obiectivele asumate in fata cetatenilor tarii si in fata aliatilor", a adaugat Oprea.

Basescu: Am incredere in tineretea noului sef al Statului Major General

Ministrul a reafirmat faptul ca militarii s-au dovedit, si in 2010, cei mai buni ambasadori ai imaginii tarii noastre peste hotare si si-a exprimat satisfactia ca "oameni importanti ai lumii" au elogiat profesionalismului militarilor romani.

"Nu spun vorbe mari cand afirm ca de eforturile militarilor, de munca si lucrul bine facut depind consolidarea organismului militar national si mentinerea durabila a Armatei Romaniei ca un pilon de stabilitate al neamului nostru. (...)

Institutiile care obtin performanta, care se respecta si care isi merita din plin prestigiul de care se bucura in fata oamenilor sunt institutiile care stiu sa invete si sa se adapteze. Armata este o astfel de institutie, iar profesionistii care activeaza in interiorul ei au marele merit de a pregati viitorul, pe baza lucrurilor invatate din trecut", a mai spus ministrul Apararii.

In context, Oprea a precizat ca, prin suplimentarea efectivelor militarilor romani care actioneaza in Afganistan si prin diversificarea tipurilor de misiuni, de la cele de lupta, pana la cele de instruire si consiliere a Armatei Nationale Afgane, Romania a devenit un factor activ de securitate si un aliat de nadejde in cadrul Aliantei.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Gabriel Oprea ministru, #Gabriel Oprea armata , #ministrul Apararii