Oprea: Militarii romani din teatrele de operatii, cei mai buni ambasadori ai Romaniei

Joi, 19 Mai 2011, ora 21:19
2283 citiri
Oprea: Militarii romani din teatrele de operatii, cei mai buni ambasadori ai Romaniei
Foto: Arhiva

Militarii romani care lupta in teatrele de operatii impotriva terorismului sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei in lume si reprezinta raspunsul ferm al Romaniei la solicitarea Aliantei Nord-Atlantice pentru sporirea participarii tarii noastre la asigurarea securitatii si la stabilizarea Afganistanului, a declarat, joi, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, la ceremonia de plecare in Afganistan a Elementului de Comanda si Control si a Batalionului 2 Infanterie.

El si-a exprimat convingerea ca militarii celor doua structuri din cadrul Brigazii 1 Mecanizate 'Argedava', Batalionul 2 Infanterie 'Calugareni' si Elementul de comanda si control - Combined Team Zabul vor reprezenta cu cinste si onoare Romania si a apreciat pregatirea acestora in indeplinirea misiunilor ce le vor fi incredintate.

El a reamintit operatiunile desfasurate in sprijinul pacii in Angola si Albania, de stabilizare si reconstructie, din teatrele de operatii din Irak si Afganistan, care releva un palmares impresionant al misiunilor de anvergura indeplinite de militarii Brigazii 1 Mecanizate 'Argedava' in zonele de conflict de pe trei continente.

Totodata, ministrul Gabriel Oprea a facut referire la demersurile pentru cresterea sigurantei militarilor din Afganistan si dotarea acestora cu cel mai eficient mijloc blindat de transport, vehiculele tip MRAP, aceleasi folosite si de militarii americani.

Referindu-se la pierderile armatei din ultima perioada, respectiv la sublocotenentii post-mortem Catalin-Ionel Marinescu si Constantin-Laurentiu Lixandru, ministrul a atentionat ca Afganistanul ramane un mediu de actiune complex si periculos.

El i-a asigurat de sprijinul sau pe militari si pe familiile acestora.

Ministrul le-a cerut militarilor vigilenta, armonizarea actiunilor atat in misiunile desfasurate cu partenerul american, cat si in cadrul Elementului de comanda si control - Combined Team Zabul.

La ceremonie au luat parte aproape 700 de militari care vor pleca in misiune in Afganistan in urmatoarea perioada, precum si familiile acestora.

Elementul de Comanda si Control, parte a Combined Team Zabul, va fi format din militari ai Brigazii 1 Mecanizata "Argedava", comandata de colonelul Marius Harabagiu. Batalionul 2 Infanterie "Calugareni", comandat de locotenent-colonelul Iulian Berdila, va inlocui in misiune Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab".

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Gabriel Oprea ministrul Apararii, #militari teatre operatii , #ministrul Apararii
Comentarii