Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oprea: Nu voi implica niciodata armata in lupta dintre partide

Vineri, 05 Martie 2010, ora 17:10
1077 citiri
Oprea: Nu voi implica niciodata armata in lupta dintre partide
foto: Antena 3

Ministrul Apararii Nationale Gabriel Oprea a declarat, vineri, la bilantul institutiei pe anul 2009 ca isi doreste ca Armata sa fie mai respectata atat in tara, cat si in afara granitelor si ca nu va implica niciodata institutia militara in lupta politica dintre partide.

"Vreau ca Armata sa fie mai respectata in tara si in afara ei. Armata este cea mai prestigioasa institutie a Romaniei, iar MapN trebuie sa se ridice la aceleasi asteptari. Cel mai important este sa ne tinem de cuvant si fata de tara, si fata de partenerii internationali, si fata de militari", a declarat Gabriel Oprea.

In debutul prezentarii, ministrul Oprea a tinut sa precizeze ca obiectivul sau prioritar in acest mandat va fi respectarea interesului national si ca nu va amesteca niciodata institutia militara in lupta politica.

"Respectarea interesului national va fi prioritara pentru mine in acest mandat. (...) Nu voi implica niciodata institutia in batalia dintre partide si nu voi pune politica inaintea armatei. Sunt membru al Guvernului, dar valorile precum cinstea si onoarea le-am invatat ca militar", a declarat Gabriel Oprea.

Totodata, ministrul Apararii a multumit presedintelui Romaniei, dar si fostilor ministri ai Apararii, Mihai Stanisoara, si Teodor Melescanu pentru sprijinul pe care l-au dat armatei.

"Multumesc presedintelui Traian Basescu pentru ce a facut pentru Armata. Ii felicit pe Mihai Stanisoara si Teodor Melescanu pentru ce au facut la minister si ii asigur ca ce au inceput bun va fi continuat. Vreau sa depasim acest complex al mesterului Manole", a mai spus Gabriel Oprea.

Sedinta de bilant a Ministerului Apararii Nationale pe anul 2009 a inceput, vineri, la ora 11, in prezenta presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la eveniment participand si sefii serviciilor secrete, dar si deputati si senatori din Comisii.

Seful statului a fost intampinat de Garda de Onoare a MApN, care a intonat imnul national, dar si de ministrul Apararii, Gabriel Oprea, si seful Statului Major General, Gheorghe Marin.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Oprea bilant MAPN, #Basescu bilant MApN, #Gabriel Oprea armata , #ministrul Apararii