DNA: Oprea a pagubit statul cu 86.000 de lei prin excesul de coloane oficiale

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 14:33
3162 citiri
DNA: Oprea a pagubit statul cu 86.000 de lei prin excesul de coloane oficiale
Foto: Facebook/Gabriel Oprea

Procurorii anticoruptie au anuntat, marti, la sedinta de judecata prin care Gabriel Oprea contesta sechestrul pus in dosarul privind decesul politistului Bogdan Gigina, ca prejudiciul produs prin folosirea abuziva a coloanelor oficiale este de 86.186 lei.

Acesta a fost calculat de Directia Generala a Politiei Bucuresti, informatiile fiind trimise catre DNA. Familia lui Bogdan Gigina a cerut daune de trei milioane de euro si 43.000 lei.

Gabriel Oprea a fost chemat miercuri la DNA pentru a i se aduce la cunostinta sechestrul impus pe avere in dosarul mortii politistului Gigina, din acelasi motiv fiind chemati si copiii sai, dupa ce fostul ministru ar fi trecut o parte din bunuri pe numele lor.

Ulterior, copiii sai au contestat sechestrul, instanta suprema urmand sa ia o decizie in acest caz.

Pe 14 octombrie, presedintele Klaus Iohannis a avizat inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina. In prima faza, cererea a fost trimisa Senatului, insa plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlament, astfel ca procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresata lui Klaus Iohannis, potrivi legii raspunderii ministeriale.

"La momentul producerii accidentului, Bogdan-Cosmin Gigina facea parte dintr-un dispozitiv de insotire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de catre Brigada de Politie Rutiera din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, era format dintr-un motociclist rutier (Bogdan-Cosmin Gigina) si un echipaj format dintr-un ofiter si un agent de politie aflati intr-un autoturism de politie rutiera. Acest dispozitiv preceda in trafic autoturismul in care se afla ministrul Oprea Gabriel.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni", sustin procurorii.

Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii ca "incalcand dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (un agent si un ofiter de politie rutiera), cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere".

Gabriel Oprea, in calitate de ministru, realiza in medie cinci deplasari zilnice pe parcursul carora era insotit de echipaje ale politiei rutiere, numarul fiind "de aproximativ trei ori mai mare decat cele realizate in aceeasi perioada pentru insotirea presedintelui Romaniei si de aproximativ doua ori mai mare decat cel corespunzator prim-ministrului, demnitari indreptatiti la insotire permanenta conform prevederilor legale", explica DNA.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#prejudiciu coloane oficiale Oprea, #Gabriel oprea contesta sechestru, #familie Bogdan Gigina despagubiri , #politist mort