Lider de sindicat din Politie, acuzatii grave la adresa lui Oprea: Se grabea la masa. Aceste animale trebuie sa plece din MAI

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 08:53
19080 citiri
Lider de sindicat din Politie, acuzatii grave la adresa lui Oprea: Se grabea la masa. Aceste animale trebuie sa plece din MAI
Foto: Arhiva Ziare.com

Unul dintre sidicatele politistilor ii aduce grave acuzatii ministrului de Interne, Gabriel Oprea, dupa moartea agentului Bogdan Gigina.

Presedintele Sindicatului Politistilor din Romania "Diamantul", Emil Pascut, sustine ca tanarul agent de circulatie a murit "in mod absurd, servind obedient, impreuna cu alti BPR-isti, dorinta nestavilita de grandomanie a ministrului Oprea".

Sindicatele din politie fac zid in jurul lui Oprea: S-a luptat pentru salariile si pensiile noastre

"Dupa decesul socant, absurd si inutil al colegului nostru Bogdan Gigina, agent de politie in cadrul Brigazii de Politie Rutiera, in zilele ce au urmat am simtit nevoia de multa, multa lamaie. Intrucat, personal, nu aveam informatii directe despre acest eveniment nefericit si nici despre circumstantele negative care au dus la aparitia acestuia (avand in vedere si ca Brigada de Politie Rutiera este, traditional, fieful SNPPC) m-am abtinut sa-mi dau cu parerea pro sau contra. (...)

Azi, duminica, 25.oct.2015, pot sa cred ca am o opinie. In mod clar, Bogdan Gigina a murit in mod absurd, servind obedient, impreuna cu alti BPR-isti, dorinta nestavilita de grandomanie a ministrului Oprea", scrie Emil Pascut intr-un comunicat postat pe site-ul sindicatului.

MAI si Politia au trimis doar o parte din datele cerute despre coloana lui Oprea

Potrivit acestuia, Gabriel Oprea nu avea dreptul legal la coloana oficiala. Mai mult, arata Pascut, nu este prima data cand ministrul de Interne beneficiaza de antemergatori.

"Oprea nu avea dreptul legal la coloana oficiala. Pe cale de consecinta, resursele umane si logistice angajate pentru formarea "coloanei oficiale" au fost folosite ilegal atat acum, cat si in trecut. Pe Oprea nu l-a deranjat insa niciodata ca nu ar fi avut dreptul la antemergatori. Nici nu cred ca a avut habar, vreodata, ca e necesar sa fie prevazut in lege, ca sa poti beneficia de coloana oficiala.

Mie acest ministru nu-mi pare prea literat, chiar daca e "doctor" si conducator de doctorate. Atitudinea aroganta de "dur" si limbajul spartan, in care se repeta isterizant, faimoasa sintagma "interesul national", nu pacalesc. Ele nu arata formatia "militara" a ministrului Oprea, ci sunt un rol, o contrafacere", se mai arata in comunicat.

Cazul politistului mort: MAI refuza sa faca declaratii inainte de finalizarea anchetei

"Oprea este un ciocoi care si-a gasit un rol in politica romaneasca"

Acuzatiile dure la adresa lui Gabriel Oprea continua, liderul de sindicat afirmand ca acesta este un "ciocoi" care si-a facut un partid "in care a colectat toate gunoaiele celorlalte partide".

"Oprea este un ciocoi care si-a gasit un rol, un bussines, o nisa, in politica romaneasca. Un rol de gunoier politic. Si-a facut un partid in care a colectat toate gunoaiele celorlalte partide. Toti exilatii si-au gasit adapost in UNPR. Startup-ul infiintat pe ideea colectarii de deseuri politice s-a dovedit un mare succes. Cel putin pana azi. Oprea era "frecventabil" de toata protipendada politica", adauga Emil Pascut.

Potrivit acestuia, daca "pana mai zilele trecute era pupat in fund si de PSD si de Opozitie", "zilele acestea drumul politic al lui Oprea s-a oprit in sant".

Emil Pascut afirma ca, din cate a auzit, in seara tragicului eveniment, ministrul de Interne mergea la restaurant.

Marturii socante in cazul politistului mort in timpul misiunii de a-i deschide coloana oficiala lui Oprea

"Pana mai zilele trecute era pupat in fund si de PSD, si de Opozitie. I-a nasit copilul lui Ponta. Era vehiculat ca posibil premier. Zilelea acestea, insa, drumul politic al lui Oprea s-a oprit in sant. Santul in care a murit agentul de politie Bodgan Gigina. Care imi pare rau sa spun, nu a fost un erou, ci un prost care si-a pus viata in pericol ca sa aibe, Oprea, orgasm, pe drumul catre restaurant. Ca eu asa am auzit, ca dom' ministru se grabea la masa.

La Excelsior, faimosul restaurant MAI de pe bld. Stirbei, unde o data pe luna Oprea ii indulceste cu o friptura platita din "protocol" pe marii reprezentanti sindicali, Paraschiv, Gruia, Coarna, Valnei si prospatul "sublocotenent" pensionar, Surugiu", sustine Pascut in comunicat.

Din vina cui a murit politistul care a cazut in groapa? "Adevarul va iesi la iveala mai devreme sau mai tarziu" Interviu

"Aceste animale trebuie sa plece din MAI"

Totodata, el acuza sindicatele din Politie, care s-au declarat solidare cu Gabriel Oprea, si ii intreaba pe liderii acestora daca nu le este greata si rusine cand se uita in oglinda.

"Acestea fiind zise, nu va e greata? Voua, agentilor si ofiterilor de politie care cotizati sindical la SNPPC, SNAP, Valnei? In timp ce Oprea s-a ascuns in birou si tace ca un peste, refuzand sa faca gestul de a-si da demisia (pentru a salva onoarea noastra a politistilor, si nu a lui!), in timp ce sclavetii de la "public relations" ai MAI si DGPMB tac, atunci cand nu trimit comunicate destinate a insela opinia publica, aparatorii furibunzi ai lui Oprea si care arunca vina, exclusiv in sarcina mortului, sunt fripturistii de la Excelsior: Paraschiv, Coarna, Valnei, Surugiu. Adica SNPPC, SNAP, Sed Lex.

E oficial: Politistul mort dupa ce a cazut in groapa era in coloana oficiala a lui Oprea

Nu va e rusine de voi, cei care sunteti membri la SNPPC, SNAP, Sed Lex, cand va uitati in oglinda? Voi (in special BPR care cotizeaza la SNPPC) cotizati din greu pentru ca acesti indivizi sa va apere interesele. In fapt, cotizati pentru unii care au pactizat cu conducerea si care va trimit fara sa clipeasca, la groapa", sunt cuvintele dure ale lui Emil Pascut.

Liderul de sindicat incheie intr-un ton la fel de dur, afirmand ca "aceste animale trebuie sa plece din MAI".

"Ca sa inchei, Oprea si sefii de la BPR ai agentului Bogdan Gigina nu sunt direct vinovati pentru moartea agentului. Ei insa l-au impins sa moara. Si pentru asta, aceste animale trebuie sa plece din MAI. Iar MAI, dupa ce plateste rudelor, cei 20.000 de euro, despagubire de deces, trebuie sa-i recupereze de la Oprea, de la acel Gaitan (ofiterul care il impingea pe Gigina, sa alerge catre moarte) si de la alte jigodii implicate.

Peste 15.000 de oameni au semnat petitia pentru demisia lui Gabriel Oprea

Si sper ca acest eveniment nefericit sa deschida ochii tuturor politistilor, pentru a vedea pe cine reprezenta cu adevarat Paraschiv, Coarna, Surugiu, Valnei. Adica SNPPC, SNAP, Sed Lex. Nu in ultimul rand, refuzati sa mai executati orbeste ordinele sefilor ierarhici! O viata rapusa si o familie distrusa nu pot fi compensate cu un grad de subinspector post-mortem!", se mai arata in comunicat.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#politist mort Gabriel Oprea, #politist mort coloana oficiala, #Gabriel Oprea demisie , #politist mort