Marturii din familia politistului Gigina: Viata fara Bogdan e un infern. Oprea a venit la priveghi sa salveze aparentele

Joi, 22 Septembrie 2016, ora 09:37
12842 citiri
Marturii din familia politistului Gigina: Viata fara Bogdan e un infern. Oprea a venit la priveghi sa salveze aparentele
Foto: Antena 3

Matusa lui Bogdan Gigina, politistul care a murit in timp ce deschidea coloana oficiala pentru Gabriel Oprea, pe atunci ministru de Interne si vicepremier, povesteste trauma prin care trece familia sa.

Matusa politistului a declarat pentru Antena 3 ca viata familiei lui Bogdan Gigina este un infern dupa moartea tanarului.

"Viata fara Bogdan este un infern pentru parinti. Nu isi gasesc linistea. Nu pot face nimic fara sa nu se gandeasca la copilul lor. Nu pot uita imaginea lui imediat dupa accident, cand au mers la spital", a spus ea.

Femeia a povestit ce s-a intamplat in seara in care politistul si-a pierdut viata.

"Au primit la ora 19:02 un telefon in care cineva ii anunta ca Bogdan a avut un accident. Cineva tipa in telefon ca 'Nu se poate, nu se poate, nu se poate'. Tatal a tras un trening si a plecat in fuga. Ea a plecat pe jos cu un capot pe ea. A ajuns la magazinul Unirea si spunea rugaciuni pentru fiul ei. Toata lumea se uita dupa ea, credea ca e nebuna. Ploua torential. Ii cerea lui Dumnezeu viata pentru Bogdan. Nu stia ce s-a intamplat. Se ruga pentru viata lui.

Un taximetrist a luat-o in masina si a dus-o la Spitalul Universitar. In momentul in care a intrat in spital, imi povestea, avea impresia ca toata lumea o cunoaste. A intrat la reanimare. El era pus la aparate. Fata lui toata plina de sange, gatul sfasiat, taiat, era dezbracat in pielea goala, doar cu folia aceea protectoare pe el. A ingenunchiat, i-a sarutat sosetele ude de ploaie si striga: 'Bogdane, Bogdane'. Nu i-a mai raspuns. Doctorita de garda, o doctorita cu suflet, a venit si i-a spus: 'Doamna, nu se mai poate face nimic pentru el'. Cum poti sa uiti, ca parinte, o asemenea imagine?", a mai spus femeia.

Citeste si Mama politistului Gigina: Mi-am gasit copilul cu gatul retezat, cu chipul plin de sange. Astazi privesc la nedreptatea facuta sufletului sau

Despre decizia senatorilor de a respinge cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, femeia a spus ca familia se astepta la acest lucru.

"Era de asteptat, spre dezamagirea noastra. Oarecum ne asteptam la asa ceva. La lucrurile care se intampla in tara asta si si precedentul creat, ne-a dovedit ca se face scut in jurul oricarui om care se simte vinovat de ceva. Daca domnul Oprea se considera nevinovat, putea sa mearga in fata judecatorilor, isi demonstra nevinovatia. Nu cerea ajutor, nu cerea prin SMS 'Salvati-ma' si nu facea atata teatru. Asa, a ramas cu stigmatul pe toata viata de ucidere din culpa. Toata viata!", a acuzat femeia.

Matusa lui Gigina a precizat ca Oprea ar fi trebuit sa spuna in fata judecatorilor ca este nevinovat si sa recunoasca imediat ca politistul ucis a facut parte din coloana sa oficiala, avand in vedere ca in primele ore de la accident a negat asta.

"In ziua de 21 octombrie, poate sa verifice toata lumea in Monitorul Oficial, legea privind coloana oficiala a fost modificata incepand cu ora 9. Oare de ce? Daca Oprea era nevinovat, de ce a modificat legea? Avand putere", a continuat ea.

Matusa politistului a povestit ca ex-ministrul Oprea a fost la priveghiul politistului, insotit de Petre Toba.

"Mama baiatului nu s-a putut uita la el. Din moment ce nu ai oprit la accident cand stiai ca acel copil a murit, de ce mai vii la priveghi? Ca sa salveze aparentele, ca altceva nu cred", a adaugat ruda lui Gigina.

Pe de alta parte, femeia a spus ca nu are ce sa ii reproseze fostului ministru de Interne Petre Toba.

"Domnul Toba era subalternul lui Oprea, nu a fost implicat, nu poti sa ii aduci vreo vina. Domnul Toba a avut demnitate. Cand a fost acuzat de ceva, si-a dat demisia si s-a supus legilor", si-a exprimat opinia matusa lui Bogdan Gigina.

Amintim ca senatorii au respins luni, in plen, cererea DNA de urmarire penala a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in dosarul mortii politistului Bogdan Gigina.

Vezi care sunt acuzatiile pe care i le aduc procurorii DNA fostului ministru Gabriel Oprea

Fata de decizia senatorilor se va organiza un protest, joi seara, la Palatul Parlamentului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#matusa politist mort Oprea, #politist mort Oprea, #senatori politist mort Oprea , #politist mort