Oprea spune ca nu e vinovat de moartea politistului Gigina: DNA nu zice nimic de groapa

Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 15:56
7053 citiri
Oprea spune ca nu e vinovat de moartea politistului Gigina: DNA nu zice nimic de groapa
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina si pentru care DNA a cerut aviz Senatului pentru urmarirea penala, a reactionat, vineri pe o retea de socializare.

"Vreau sa se faca dreptate, insa, citind comunicatul DNA, cred ca procurorii sunt pe un drum gresit. Nu am avut acces la dosar, dar pornind de la ceea ce s-a comunicat oficial pana acum, vreau sa subliniez cateva lucruri", a scris Oprea pe Facebook.

Acesta se plange pe Facebook ca in comunicatul DNA nu se face referire la groapa in care a cazut politistul.

"In comunicatul DNA nu exista absolut nicio referire la groapa din carosabil. Ca si cand aceasta nici nu ar fi existat. Eu intreb insa: daca nu ar fi fost acele lucrari nesemnalizate, oare Bogdan Gigina - chiar si ruland cu 84 km/h - ar fi murit? As vrea sa stiu raspunsul sincer al procurorilor la aceasta intrebare", a punctat Oprea.

Fostul vicepremier a mai spus ca politistul nu facea parte dintr-o coloana oficiala, ci dintr-un dispozitiv de insotire.

Oprea a precizat ca nu ministrul stabileste cine face parte din acest dispozitiv si nici daca se folosesc sau nu motociclete.

Citeste aici mesajul integral

Mai mult, Oprea spune ca niciodata nu a cerut ca deplasarile sa fie facute cu o anumita viteza.

"De obicei, intrebam doar care va fi durata deplasarii. Repet, viteza de deplasare si adaptarea la conditiile meteo si de trafic sunt stabilite de seful dispozitivului de insotire. El este cel care coodoneaza intreaga operatiunea in care sunt implicati politistii de la Rutiera", a punctat el.

Cat despre locul in care a plecat in seara accidentului si despre destinatia sa, fostul ministru a reiterat faptul ca nu venea de la restaurant, de la vreo intalnire privata si ca nici nu era insotit de altcineva in afara de sofer si aghiotant. "Veneam de la una din institutiile statului aflata in stranse relatii de colaborare cu Ministerul, adica de la Serviciul Roman de Informatii", a notat el.

Fostul ministru incheie mesajul de pe Facebook spunand ca este moment greu pentru el, dar ca este nevinovat si va incerca sa dovedeasca acest lucru.

"Dragi prieteni, nu este un moment usor pentru mine. Dar stiu ca sunt nevinovat. Astept sa vad tot dosarul si tot ceea ce pot spune acum este ca voi utiliza, ca de fiecare data, parghiile legale pentru a arata ca spusele procurorilor nu au nicio baza reala", a incheiat Oprea.

Pe un alt cont al fostului ministru a aparut mesajul initial cu rugamintea ca cei care il citesc sa il distribuie. "Un text mai lung, dar va rog sa-l cititi si, daca doriti, sa-l distribuiti mai departe. Oamenii trebuie sa afle ce anume spun procurorii si apoi sa traga singuri concluziile", a scris Oprea. La o ora dupa publicarea mesajului, acesta avea 18 Like-uri, 7 comentarii si fusese distribuit de 22 de ori.

Amintim ca, joi, DNA a cerut avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale a fostului vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa in cazul mortii politistului Bogdan Gigina.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Oprea ucidere culpa, #Oprea DNA ucidere culpa, #Oprea urmarire penala Gigina , #politist mort