S-a intors frica! Reactiile anapoda ale domnilor Oprea si Dragnea

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 06:57
19098 citiri
S-a intors frica! Reactiile anapoda ale domnilor Oprea si Dragnea

De ce s-au speriat Gabriel Oprea si Liviu Dragnea? De la un miting impotriva mizeriei din Senat? Sau de "cateva sute de oameni" care au protestat? Ceva nu e in regula.

Gabriel Oprea, dupa ce a fost salvat, s-a razgandit si le cere senatorilor romani sa-i ridice imunitatea: "La primul dosar am cerut colegilor sa voteze cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale. Acum am cerut colegilor sa voteze impotriva si poate ca am gresit. Multi mi-au reprosat ca vreau sa fug de Justitie, desi nu e deloc asa. Tocmai de aceea, ii voi solicita presedintelui Senatului sa supuna la vot inca o data cererea DNA, iar pe colegi ii voi ruga sa voteze pentru inceperea urmaririi penale", a scris acesta pe Facebook. Ce l-a determinat sa se razgandeasca?

Liviu Dragnea e mult mai comic: "Am sustinut si sustin lupta impotriva coruptiei. Ca sa fie clar pentru toata lumea: la alegerile din 11 decembrie, Gabriel Oprea NU va fi pe listele PSD", a scris liderul social-democratilor pe pagina sa publica de Facebook.

Postarea asta pare a fi ca-n bancul cu iepurele si ursul. "Ai tigari, iepure? Da, sefu', cu filtru sau fara filtru? Ba, de ce n-ai caciula?". Asa si Liviu Dragnea, da asigurari electoratului PSD ca, in ciuda efortului depus de partid pentru a bloca ancheta DNA, Oprea va fi pedepsit si nu-si va gasi locul pe listele PSD. Totusi, aceasta tarzie delimitare arata ca s-a speriat. De ce?

Pe pagina doamnei Alina Gorghiu este postat titlul unei stiri Agerpres: PNL solicita reluarea votului in Senat in cazul inceperii urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea.

De ce au simtit nevoia liderii celor doua mari partide sa se pozitioneze in cazul fostului ministru de Interne?

Liberalii incearca sa profite de eroarea facuta de Liviu Dragnea, iar ultimul incearca sa dreaga busuiocul.

Dar in ziua votarii cererii DNA, liberalii, desi au sustinut ridicarea imunitatii, n-au reactionat prea vocal la monstruozitatea petrecuta in Senat, iar pesedistii au desavarsit salvarea generalului.

N-am crezut niciun moment ca senatorii vor bloca ancheta DNA in cazul lui Oprea. Am sustinut in direct intr-o emisiune la Realitatea TV ca parlamentarii n-au niciun castig din blocarea anchetei in acest caz. Eram sigur ca imunitatea unui demnitar va cantari mai putin, pusa in balanta cu disparitia tragica a politistului Bogdan Gigina. M-am inselat.

Am fost surprins de rezultatul votului. Intotdeauna m-am bazat pe instinctul de conservare al politicienilor, pe frica lor de revolta oamenilor. Am banuit ca au invatat ceva dupa criza declansata de incendiul de la Colectiv. Dar frica trecuse. Iar ei se intorsesera la afacerile de zi cu zi. Dispretul nemasurat pentru cei lipsiti de privilegii revenise dupa o scurta perioada de ratacire.

Senatorii n-au inteles mutatia petrecuta in toamna anului trecut, n-au inteles ca ceva s-a rupt in societatea romaneasca. Au dat vina pe procurori, pe americani, pe SRI, pe DNA. Au promovat teorii ale conspiratiei in spatiul public, doar sa arunce in neant faptul ca oamenii au ajuns la capatul rabdarii.

In acest moment, se poate spune ca PSD a inceput cu stangul campania electorala. Liviu Dragnea a facut doua greseli de strategie care vor avea impact negativ asupra electoratului: incercarea de umilire a lui Dacian Ciolos si "salvarea" lui Gabriel Oprea.

Va fi greu atat pentru PSD, cat si pentru PMP sa scape de umbra toxica a fostului vicepremier. Celebra justificare folosita si de Traian Basescu - ca nu poti fi acuzat de ucidere din culpa, daca ai stat pe bancheta din spate - poate prinde doar la oameni care nu detin proprietatea termenilor.

Gabriel Oprea a fost seful politistului Bogdan Gigina, iar acesta din urma a murit in timp ce executa un ordin al fostului ministru. Cred ca si doar pentru acest fapt, domnul Oprea trebuia anchetat. Dar senatorii au decis altfel.

In opinia mea, a aparut o ruptura iremediabila intre parlamentari si alegatori, o ruptura care nu poate fi reparata decat de o noua majoritate parlamentara, in care PSD sa nu se mai regaseasca.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Oprea protest imunitate Bogdan Gigina, #Oprea protest judecat moarte politist Gigina , #politist mort