Oprea, interesul national ti-o cere!

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 24 Octombrie 2015, ora 19:00
6199 citiri
Oprea, interesul national ti-o cere!

Domnul Gabriel Oprea are o problema cat toate casele sale, dar isi spune ca afara ploua. Isi traduce acuzatiile drept conspiratii, probabil, spunandu-si ca atat timp cat cazul si dosarul sau nu apar prea mult pe la TV nu are de ce sa-si faca griji.

Intr-un fel are dreptate, clasa politica din jurul lui e paralizata la gandul ca o posibila demisie/demitere a generalului ii va produce o criza nu usor de trecut, dupa cum s-a vazut la ultimele doua motiuni de cenzura.

E din acest punct de vedere un caz aproape unic. Rar s-a mai intamplat sa se vorbeasca atat de mult despre un subiect exclusiv in presa online si Facebook, si aproape deloc la televizor. Asta spune totul despre puterea reala pe care o are Gabriel Oprea si sistemul care l-a fabricat si acum nu stie cum sa-l joace politic mai bine.

Sau isi inchipuia ca o are pana a avut ghinionul sa lase un mort in spate dintr-un simplu moft al unui general care a ajuns sa fie umflat de toti cei din jurul sau prea mult, dincolo de cota de avarie. De asta si zbura Oprea la propriu prin oras de dimineata pana seara cu coloana oficiala. In simplitatea lui, i s-o fi parut normal sa se duca la masa in oras cu ditamai coloana dupa el.

Ghinionul interesului national e ca nefacuta lui Oprea e si nesansa celor din jurul sau. De la Ponta pana la Iohannis. Prinsi cu totii in complicitatea interesului national, nu indrazneste nimeni sa-l intrebe deschis unde alerga asa mereu, cu girofaruri si coloane, de ca si cum ar fi fost presedinte sau premier. Ironia e ca intr-un fel Gabriel Oprea asta si ajunsese pana cand a murit tanarul care deschide drumul coloanei oficiale.

O ancheta a procuraturii este de asteptat sa confirme ceea ce pare ca stie tot Bucurestiul si din ce in ce mai multe confesiuni ale diversilor martori sau angajati din MAI confirma acelasi lucru: generalul folosea coloana de masini aproape mereu, ceea ce contravine legii in vigoare. Ghinion curat. Dar pana la rezultatele anchetei care, cine stie, poate infirma gura satului, raman alte cateva intrebari la care vicepremierul Romaniei si ministrul de Interne ar trebui sa fi raspuns rapid ca sa stinga furia oamenilor in fata unei noi morti absurde prin gropile Romaniei.

In loc sa-si asume minima decenta in fata unei morti si sa vorbeasca, a ales sa-l lase pe Ponta sa-i ia apararea, incarcand Guvernul Romaniei cu un potential infractional si mai mare decat este in prezent prin simpla trimitere in judecata a premierului in functie. PSD ar trebui sa fie primul care sa reactioneze sau macar sa reflecteze serios daca a sustine o astfel de combinatie unica de Ponta-Oprea in varful unui Guvern si asa pe duca e chiar cea mai buna alegere.

Am inteles si acceptat cumva toti ca Oprea umple orice gol ramas in jurul sau, ca te poti baza pe el, ca e om de cuvant si alte asemenea laude care merg pana la omagiul suprem ca generalul e, nici mai mult nici mai putin, decat trimisul lui Dumnezeu pe pamant.

Dar asta nu inseamna ca toata clasa politica, oricat de santajabila si firava a ajuns dupa actiunea DNA din ultima vreme, trebuie sa devina complice la sustinerea in fruntea puterii a unui om care incepe sa lucreze, pe fata si tot mai haotic, impotriva a ceea ce ar trebui sa insemne cu adevarat interesul national, nu bataia de joc pe care a facut-o partidul sau din alaturarea acestor doua cuvinte.

Spunea Gabriel Oprea ca interesul national e o chestiune care se simte. Din pacate, din acest moment toti cei care sustin tacerea generalului devin complici la batjocorirea a ceea ce poate ca ar trebui sa aiba valoare pentru cat ai multi - interesul national.

Oricat de interesant ar fi de aflat cum a ajuns aproape toata clasa politica sa se inchine in fata generalului, ideea ca in persoana lui Oprea ar sta stabilitatea tarii incepe sa sune a bascalie totala a minimului bun-simt. Una care e intrecuta doar de explicatia lui Oprea insusi despre cum si-a primit cele patru stele.

Cineva ar trebui poate sa glumeasca cu Oprea zilele astea - o fi omul prea stresat si nu-i vine sa vorbeasca - si sa-i promita inca o stea si gradul de maresal, daca isi da demisia de onoare. Cine stie, poate-l crede.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Oprea demisie onoare, #Oprea coloana oficiala, #Oprea accident politist , #PSD