Gabriel Oprea a demisionat de la Interne (Video)

Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 16:00
4383 citiri
Gabriel Oprea a demisionat de la Interne (Video)

Ministrul Gabriel Oprea a anuntat, marti, ca si-a dat demisia din Guvernul Boc.

"Am demisionat din functia de ministru de Interne ca sa nu periclitez coalitia care s-a format la guvernare", a spus Oprea. Si-a motivat decizia de a demisiona prin faptul ca a deranjat unele grupuri de interese din PSD, iar el nu vrea sa fie un ministru marioneta.

"Am pus interesul Romaniei si al romanilor pe primul loc si am intentionat sa fac o echipa competenta avand trei scopuri majore: o administratie publica transparenta, imbunatatirea sigurantei cetateanului si aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Si se pare ca acest scop al meu a deranjat pentru ca nu a urmarit interesele de grup. Drept urmare mi s-a retras sprijinul politic. Va anunt ca am demisionat din postul de ministru de Interne ca sa nu periclitez coalitia guvernamentala si nu vreau sa fiu un ministru marioneta", au fost declaratiile ale fostului ministru de Interne.

Gabriel Oprea a declarat ca a fost desemnat prin vot democratic sa conduca Ministerul Administratiei si Internelor si potrivit legii ministrul este cel care inainteaza propunerile pentru secretarii de stat.

"Am numit presedinti de organizatii judetene ca secretari de stat si acestia au fost agreati de conducerea partidului. Este dreptul ministrului sa faca asta. Pot sa spun cu sinceritate ca fata de partid mi-am facut datoria in mod exemplar, drept dovada stau rezultatele obtinute de organizatia pe care o conduc la alegerile parlamentare.

Nu am avut iesiri publice, nu am criticat niciun coleg chiar daca nu intotdeuna am considerat salutare deciziile acestora. Nu am intrat in politica manat de vreun interes economic sau financiar, ci manat de interesul national. Corectitudinea este scopul pentru care am intrat la Interne si astea nu sunt vorbe goale", a mai precizat Oprea, in discursul de demisie.

La putin timp dupa anuntul facut de Gabriel Oprea si Emil Boc a declarat ca ii accepta demisia. Demisia lui Gabriel Oprea din functia de ministru de Interne a fost inregistrata la Guvern, documentul fiind trimis , la ora 16.00, prin curier, potrivit unor surse guvernamentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gabriel Oprea, #demisie ministru Interne, #anunta marti, #deranja grup interese , #stiri Gabriel Oprea