Gabriel Oprea intra in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor

Luni, 16 Februarie 2009, ora 19:28
1484 citiri

Deputatii au aprobat, luni, in unanimitate, unele schimbari in componenta comisiilor permanente ale Camerei, insa cea mai interesanta dintre aceste schimbari este, pe departe, desemnarea lui Gabriel Oprea in calitate de membru al Comisiei de aparare.

Decizia numirii fostul ministru de Interne a fost luata in plen ca urmare a unei solicitari a fostului pesedist si a fost anuntata de democrat-liberalul Ioan Oltean.

"Nu a fost o propunerea a PD-L. Domnul Oprea a facut aceasta solicitare, iar liderii de grup i-au aprobat-o. Nimeni nu s-a opus, toata lumea a fost de acord", a declarat Toader, pentru NewsIn.

Grupul PD-L l-a retras pe deputatul Gabriel Oprea ca membru in Comisia SRI, pe 11 februarie, dupa ce propunerea acestuia a generat suspendarea sedintei plenului reunit de validare a lui Dan Nica la sefia MAI.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputatilor, Aura Vasile, a explicat ca numirea din partea PD-L a lui Gabriel Oprea ca membru al Comisiei parlamentare comune de control al SRI incalca Regulamentul, deoarece acesta nu si-a anuntat afilierea la PD-L.

"Cand am stiut ca este vorba de Gabi (Oprea - n.r.), n-am putut sa lasam sa treaca pentru ca se incalca Regulamentul", a precizat Aura Vasile. Ea a explicat ca membrii comisiilor permanente comune sunt desemnati strict pe algoritm politic, adica nu pot fi independenti.

PSD nu a fost consultat de PD-L atunci cand democrat-liberalii l-au propus pe Gabriel Oprea in comisia SRI si de aceea au cerut intreruperea sedintei, spun surse parlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Gabriel Oprea, #Comisia de aparare, #Camera Depuatilor, #vot unanimitate , #stiri Gabriel Oprea