Discutii la Cotroceni despre situatia lui Tiberiu Nitu. Ciolos explica de ce dureaza atat de mult luarea unei decizii (Video)

Luni, 01 Februarie 2016, ora 19:29
4578 citiri
Discutii la Cotroceni despre situatia lui Tiberiu Nitu. Ciolos explica de ce dureaza atat de mult luarea unei decizii (Video)
Foto: Arhiva Digi 24

Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni seara, ca la intalnirea de la Palatul Cotroceni pe care a avut-o cu presedintele Klaus Iohannis a participat si ministrul Justitiei Raluca Pruna si s-a discutat despre cazul procurorului general Tiberiu Nitu, acuzat de DNA ca a folosit ilegal coloana oficiala.

Ciolos a vorbit despre situatia lui Tiberiu Nitu intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Victoria, dupa ce jurnalistii l-au intrebat daca este adevarat ca si Raluca Pruna a luat parte la discutiile de la Cotroceni, care s-au axat, de fapt, pe modificarea legii alegerilor locale.

Noi detalii despre cum foloseau Nitu si Oprea coloanele oficiale (Surse)

"A participat si doamna ministru Pruna la prima parte a intalnirii, pentru a-l informa pe presedintele Iohannis despre discutiile pe care le-a avut cu Tiberiu Nitu si despre posibilitatile de a reactiona la aceasta situatie. Mai mult nu pot sa va spun deocamdata", a declarat prim-ministrul.

O alta intrebare venita din partea reporterilor a fost de ce dureaza atat de mult luarea unei decizii in privinta lui Tiberiu Nitu, premierul raspunzand ca situatia trebuie analizata riguros.

"Doamna ministru al Justitiei analizeaza aceste lucruri intr-un mod riguros, nu ne putem juca. Nu exista nicio procedura formala impotriva lui. Ar putea fi niste probleme de integritate, dar nu exista o procedura lansata. I-am cerut doamnei ministru sa analizeze care sunt conditiile in care procurorul general poate fi revocat. In functie de asta vom lua o decizie. Multumesc!", a incheiat Dacian Cilos.

Discutiile au avut loc dupa ce ministrul Justitiei a declarat, saptamana trecuta, ca nu exclude revocarea din functie a lui Tiberiu Nitu in cazul in care se constata ca a incalcat legea, chiar daca mandatul procurorului general expira in luna mai.

Ministrul Justitiei: Nu exclud revocarea lui Tiberiu Nitu

Este de mentionat faptul ca Tiberiu Nitu nu are nicio calitate in dosarul in care se cere urmarirea penala a lui Gabriel Oprea, solicitare care urmeaza sa primeasca aviz pozitiv sau negativ in Comisia juridica a Senatului, apoi sa fie supusa votului in plen.

Mai mult, Nitu a anuntat deja ca nu demisioneaza, sustinand ca nu a incalcat legea si ca nu se va implica in dosarul Oprea in care este mentionat si numele sau.

Tiberiu Nitu nu vrea sa demisioneze: Am beneficiat de masurile de protectie prevazute de lege

DNA a inceput sa ancheteze coloanele oficiale folosite de Gabriel Oprea si de alti demnitari dupa moartea politistului Bogdan Gigina, care a murit in urma unui accident de motocicleta produs anul trecut, in luna octombrie.

Accidentul a scos la iveala si alte astfel de incidente, iar surse au declarat pentru Ziare.com ca un alt politist a suferit un accident de motocicleta, vara trecuta, in timp ce ii deschidea drumul lui Tiberiu Nitu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Iohannis Ciolos Nitu, #discutii Nitu Cotroceni , #Tiberiu Nitu