Nitu se abtine in cazul Oprea. Solicitarea DNA ajunge la adjunctul sau, care si-a facut doctoratul cu... Oprea

Luni, 25 Ianuarie 2016, ora 14:54
4699 citiri
Nitu se abtine in cazul Oprea. Solicitarea DNA ajunge la adjunctul sau, care si-a facut doctoratul cu... Oprea
Foto: Digi24

Procurorul general, Tiberiu Nitu, a decis sa se abtina in cazul solicitarii DNA de formulare a inceperii urmaririi penale pe numele senatorului Gabriel Oprea, aceasta urmand a fi solutionata de prim adjunctul procurorului general, Bogdan Licu.

Informatia apare intr-un comunicat remis luni de Biroul de Presa al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la scurt timp dupa ce DNA a cerut procurorului general, Tiberiu Nitu, sa formuleze o solicitare adresata Senatului pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu.

In comunicatul DNA se precizeaza ca atat Gabriel Oprea, cat si Tiberiu Nitu au beneficiat in mod nelegal de echipaje ale Politiei Rutiere in timpul deplasarilor in trafic.

DNA cere inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea - coloana oficiala, folosita ilegal

DNA: Tiberiu Nitu a fost si el escortat ilegal, cu acordul lui Oprea

Gabriel Oprea, prima reactie dupa ce DNA a cerut inceperea urmaririi penale

"Avand in vedere obligatia de rezerva specifica magistratilor si consecvent pozitiei adoptate intotdeauna in cazul dosarelor aflate in curs de solutionare, domnul Tiberiu Mihail Nitu - procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie apreciaza ca nu este oportun sa faca nici un fel de declaratii in ceea ce priveste aspectele de la punctul 2 al comunicatului Directiei Nationale Anticoruptie. Totodata, procurorul general doreste sa sublinieze faptul ca activitatea procurorilor este guvernata de principiul independentei, astfel incat nimeni nu poate interveni in deciziile procurorului de caz.

In considerarea acestor principii, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a abtinut de la solutionarea solicitarii Directiei Nationale Anticoruptie, aceasta urmand a fi solutionata de prim adjunctul procurorului general", se arata in comunicatul remis presei de Ministerul Public.

Prim adjunctul procurorului general este procurorul Bogdan Licu.

In luna august, in presa au aparut acuzatii conform carora Bogdan Licu a plagiat in teza sa de doctorat, sustinuta sub coordonarea lui Gabriel Oprea, printre cei din lucrarile carora prim-adjunctul procurorului general ar fi copiat fara sa respecte normele de citare fiind judecatorul Cristi Danilet, membru in CSM.

De altfel, si Gabriel Oprea a fost acuzat ca si-a plagiat teza de doctorat, lucru confirmat de prof. Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica din Universitatea Bucuresti.

In ceea ce il priveste pe Bogdan Licu, mai bine de jumatate din totalul celor 445 de pagini din teza sa de doctorat ar fi fost copiata in intregime, fara respectarea normelor de citare, scria in august 2015 hotnews.ro.

Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

Conform sursei citate, Bogdan Licu si-a sustinut teza de doctorat cu titlul "Coruptia - risc major la adresa securitatii nationale" in anul 2011 la Academia Nationala de Informatii (ANI) "Mihai Viteazu", institutie aflata in subordinea Serviciului Roman de Informatii (SRI), conducatorul lucrarii fiind prof. Gabriel Oprea.

Lucrarea lui Licu ar fi un plagiat dupa carti de specialitate, cursuri universitare, legi sau pagini de Internet, informa atunci sursa citata.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Tiberiu Nitu Oprea DNA Licu , #Tiberiu Nitu