Tiberiu Nitu, peste 700 de deplasari insotit de coloana oficiala - surse (Video)

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 18:01
5453 citiri
Tiberiu Nitu, peste 700 de deplasari insotit de coloana oficiala - surse (Video)
Foto: Hepta.ro

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, ar fi beneficiat de peste 700 de deplasari cu coloana oficiala, in decurs de un an si jumatate, respectiv perioada aprilie 2014 - octombrie 2015.

Surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca in perioada respectiva procurorul general ar fi beneficiat de 720 de deplasari care au fost insotite de coloana oficiala. Asta ar insemna cam doua deplasari pe zi, in zilele lucratoare.

Potrivit B1 Tv, informatia apare si in registrele politiei rutiere, care nu au fost insa facute publice. In schimb, reprezenantii politiei nu au vrut nici sa confirme, nici sa infirme aceste cifre.

DNA: Tiberiu Nitu a fost si el escortat ilegal, cu acordul lui Oprea

Procurorii DNA au cerut oficial, luni, inceperea urmarii penale in cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, pe care il acuza nu doar ca personal a folosit ilegal coloana oficiala, dar si ca i-a permis procurorului general Tiberiu Nitu sa circule insotit de masini ale Politie Rutiere, desi acest lucru nu era prevazut in lege.

Astfel, incepand cu luna aprilie 2014, lui Tiberiu Nitu i s-a asigurat, permanent, insotirea deplasarilor efectuate pe raza Capitalei.

Totodata, DNA a cerut oficial, luni, procurorului general al Romaniei sa sesizeze Senatul cu privire la formularea cererii de incepere a urmaririi penale in cazul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru abuz in serviciu si obtinere de foloase necuvenite. In acelasi comunicat, DNA precizeaza ca de echipaje rutiere a beneficiat in mod nelegal si Tiberiu Nitu.

DNA arata ca infractiunea de abuz in serviciu savarsita de Gabriel Oprea consta in "folosirea resurselor umane si materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, in mod nelegal, insotirea deplasarilor efectuate de ministru cu echipaje ale politiei rutiere".

DNA cere inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea - coloana oficiala, folosita ilegal (Video)

Cea de a doua infractiune de abuz pentru care se cere inceperea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea se refera la protocolul incheiat cu procurorul general al Romaniei, in baza caruia si acesta a beneficiat, in mod nelegal, de insotirea deplasarilor efectuate cu echipaje ale politiei rutiere.

Nitu se abtine in cazul Oprea. Solicitarea DNA ajunge la adjunctul sau, care si-a facut doctoratul cu... Oprea

Procurorul general a decis insa sa se abtina in cazul solicitarii DNA de formulare a inceperii urmaririi penale pe numele senatorului Gabriel Oprea, din cauza ca si numele sau apare in dosar, aceasta urmand a fi solutionata de prim adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, unul dintre doctoranzii lui Gabriel Oprea acuzati public ca si-au plagiat tezele.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Tiberiu Nitu deplasari coloana oficiala, #DNA Tiberiu Nitu, #DNA Tiberiu Nitu coloana oficiala , #Tiberiu Nitu