Reactii la demisia lui Gabriel Oprea

Marti, 13 Ianuarie 2009, ora 16:51
2621 citiri
Reactii la demisia lui Gabriel Oprea

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat marti ca social-democratii se asteptau ca Gabriel Oprea sa demisioneze din functia de ministru de Interne, iar acesta este considerat ca si dat afara din PSD, nemaifiind nevoie decat de o simpla formalitate.

"Ne asteptam cu totii la acest gest", a declarat Marian Vanghelie la Antena3, precizand ca la baza acestei decizii sta faptul ca presedintele Traian Basescu "l-a vazut ca nu este in stare" sa isi indeplineasca misiunea.

"Traian Basescu a incercat. Nu s-a putut. PSD este unit si, ca atare, domnul Oprea a recunoscut ca a gresit", a spus Marian Vanghelie.

Acesta a respins acuzatiile grave aduse de Oprea conducerii PSD, potrivit caruia el a fost inlaturat de la conducerea Ministerului de Interne din cauza grupurilor mafiote din partid, ironizandu-l pentru sustinerea ce i-a fost acordata de Gigi Netoiu prin organizarea mitingului organizatiei PSD Ilfov.

"Dansul cu domnul Netoiu au facut o echipa impotriva grupurilor mafiote", a spus Vanghelie ironic.

Seful PSD Bucuresti a mai spus ca Oprea a gresit ca nu a respectat deciziile PSD. "A gresit foarte tare pentru ca nu a stiut sa il respecte pe presedintele partidului, pentru ca nu dansul a castigat alegerile si a luat scorul pe care l-a luat", a spus Vanghelie.

El a precizat ca Gabriel Oprea se poate considera deja exclus din partid. "Este dat afara. Nu mai trebuie decat o procedura formala la comisia de etica", a precizat Marian Vanghelie.

Totodata acesta a avertizat ca este foarte posibil ca organizatia PSD Ilfov, sustinatoare a lui Gabriel Oprea, sa fie desfiintata. "In cazul in care nu reglementam situatia, o sa cream o alta organizatie" a avertizat Vanghelie.

Cezar Preda: Demisia e un act unilateral

Vicepresedintele PD-L Cezar Preda a declarat marti pentru NewsIn ca democrat-liberalii nu au nimic de comentat in privinta anuntului lui Gabriel Oprea, precizand ca demisia este un act unilateral.

"Prin acest gest, Gabriel Oprea s-a conformat deciziei PSD. PD-L nu are nimic de comentat in aceasta privinta, asteptam ca PSD sa nominalizeze o alta persoana pentru ministerul Administratiei si Internelor", a precizat democrat-liberalul Cezar Preda.

Gabriel Oprea a anuntat marti, 13 ianiarie, ca a decis sa isi dea demisia din functia de ministru de Interne, dupa ce presedintele PSD Mircea Geoana a anuntat ca social-democratii i-au retras sprijinul politic si au decis sa il excluda din partid pentru ca l-a nominalizat in functia de sef al DGIPI pe Virgil Ardelean.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Gabriel Oprea, #demisionat, #Marian Vanghelie, #Traian Basescu, #Cezar Preda , #Traian Basescu