A fost stabilita data consultarilor pe Codul Fiscal - Oprea l-a invitat si pe Ponta

Joi, 06 August 2015, ora 18:24
2183 citiri
A fost stabilita data consultarilor pe Codul Fiscal - Oprea l-a invitat si pe Ponta
Foto: Ziare.com

UNPR propune partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultarile pe tema Codului Fiscal, acestea urmand sa aiba loc in Parlament, iar invitatia a fost transmisa inclusiv premierului Victor Ponta, potrivit unui comunicat al formatiunii.

UNPR precizeaza in comunicat ca scrisoarea de invitatie a fost transmisa prim-ministrului Victor Ponta, presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, co-presedintilor ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, co-presedintilor PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, precum si liderului grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Potrivit invitatiei, consultarile vor avea loc la Parlament, in data de 19 august, incepand cu ora 10.00, la doua zile distanta de data propusa de liberali pentru consultarile pe teme economice.

Marea polemica a Codului Fiscal: Ce propune Gabriel Oprea

"Am decis ca UNPR sa lanseze invitatia la dialog pentru toate partidele politice inaintea sesiunii extraordinare a Parlamentului, discutiile fiind pentru o viziune asupra noului Cod Fiscal. Romania, economia Romaniei asteapta o decizie inteleaptaa in privinta rediscutarii noului Cod Fiscal. Vom aduce la aceeasi masa toate punctele de vedere si vom incerca impreuna sa obtinem cel mai bun rezultat", a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a mai spus ca o conditie pentru participarea tuturor partidelor la consultarile pe tema noului Cod Fiscal este ca si formatiunea sa sa lanseze o astfel de invitatie, precizand ca UNPR este o "punte" intre institutii si partide.

"O conditie ca sa vina toate partidele la aceeasi masa, si cred ca intelegeti ce vreau sa spun, este ca si UNPR sa lanseze aceasta invitatie. (...) Credem noi ca suntem foarte credibili ca sa poata sa vina cu adevarat toate partidele la masa negocierilor", a declarat Gabriel Oprea, intrebat fiind de ce UNPR a lansat o invitatie separata de cea a liberalilor.

Liderul UNPR a mai spus ca partidul sau poate fi "o punte" intre Palatul Victoria, Palatul Cotroceni si Palatul Parlamentului.

Luni, PNL a anuntat ca propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultari, echipa desemnata de liberali pentru negocieri fiind alcatuita din Catalin Predoiu, Eugen Nicolaescu si Marian Petrache.

PNL spera sa se inteleaga cu Dragnea, pe Codul Fiscal - Ponta, acuzat de rigiditate

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat, miercuri, ca a observat doua linii de gandire in PSD in privinta Codului Fiscal, una ridiga a oamenilor din jurul lui Victor Ponta, iar alta de deschidere din partea presedintelui interimar Liviu Dragnea, adaugand ca spera ca ratiunea sa prevaleze.

Predoiu a precizat, la TVR, ca se asteapta de la consultarile din 17 august, propuse de PNL pe tema Codului Fiscal, ca Guvernul sa refaca calculele si sa demonstreze sustenabilitatea masurilor din acest cod, adaugand ca exista semnale din partea liderilor Gabriel Oprea, Liviu Dragnea si Klemen Hunor ca oamenii politici s-au maturizat si nu mai joaca interesele Romaniei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Oprea discutii Codul Fiscal, #Oprea invitatie Codul Fiscal, #invitatie discutii Cod Fiscal, #UNPR discutii Cod Fiscal , #UNPR