Gabriel Oprea, convins ca UNPR ia 10% la parlamentare si revine la guvernare

Duminica, 03 Iunie 2012, ora 22:13
3168 citiri
Gabriel Oprea, convins ca UNPR ia 10% la parlamentare si revine la guvernare
Foto: Arhiva

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, se declara convins ca, din noiembrie, formatiunea politica pe care o conduce va reveni la guvernare, pentru stabilitatea Romaniei, in urma votului pe care UNPR il va primi de la cetateni, adaugand ca mizeaza pe un scor de minimum 10%.

"UNPR a asigurat stabilitatea acestei tari intr-o perioada grea, de criza economica mondiala. In momentul in care presedintele PDL, Emil Boc, a anuntat sfarsitul coalitiei si am avut candidat pentru functia de prim-ministru, care a fost desemnat in urma unui vot in Parlamentul Romaniei, UNPR a ramas consecvent politicii sale de a asigura stabilitatea Romaniei si pentru aceasta sprijina in Parlament Guvernul Ponta", a declarat Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat UNPR, remis Ziare.com

El a adaugat ca UNPR a cerut un singur lucru - sustinere politica pentru legiferarea proiectului de taxare a marilor averi.

"Am cerut un singur lucru: sprijin politic pentru legiferarea proiectului nostru de taxare a marilor averi, avem protocolul cu PSD (...) sa colaboram in Parlament pe legile privind cresterea salariilor si a pensiilor si pe orice proiect care are ca esenta ridicarea nivelului de trai", a mai spus Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a afirmat ca legea privind taxarea marilor averi va fi adoptata in noiembrie, iar romanii vor aprecia UNPR pentru consecventa, pentru seriozitate, pentru proiectul politic privind stabilitatea si taxarea marilor averi.

La randul sau, presedintele Marian Sarbu a subliniat ca UNPR nu va renunta la acest proiect de lege care aduce venituri suplimentare la bugetele de natura sociala, ce pot sa imbunatateasca viata romanilor.

"In cazul in care legea cu privire la taxarea marilor averi va fi votata, in mod cert, o suma importanta va putea alimenta bugetul fondului de pensii, bugetul public, care are un deficit de aproape 3 miliarde de euro. In clipa in care acest deficit este acoperit de aceasta taxa de solidaritate, raman bani pentru toate celelalte prestatii sociale", a spus Marian Sarbu.

El a precizat ca, potrivit estimarilor initiale ale UNPR, din taxa desolidaritate s-ar fi colectat anual 3 miliarde de euro, atunci cand pragul de impozitare era de 450.000 de euro. Acum, pragul ridicandu-se, cifrele colectate vor fi mai mici. "Sunt absolut convins ca pe acest fond se poate reveni la prevederile initiale, care au in vedere indemnizatia pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, se poate avea in vedere chiar o imbunatatire a pensiilor din sistemul public, printr-o indexare cu rata inflatiei - asa cum,de altfel, este prevazut si in lege - dar si alte proiecte sociale.

In opinia noastra, nici nu accentueaza gradul de impozitare a tarii, pentru ca este vorba despre niste venituri axate pe sume existente deja la populatie, la cei care in ultimii 20 de ani au avut sansa sa acumuleze averile respective", a conchis Marian Sarbu.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oprea UNPR alegeri parlamentare, #Oprea UNPR guvernare , #UNPR