Gabriel Oprea se retrage din UNPR si spune ca iese de tot din politica

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 13:15
3519 citiri
Gabriel Oprea se retrage din UNPR si spune ca iese de tot din politica
Foto: Ziare.com

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anuntat ca se retrage din UNPR si ramane senator independent. Mai mult, spune el, la finalul mandatului de parlamentar, la sfarsitul acestui an, va iesi de tot din politica.

Oprea a scris, pe contul sau de Facebook, ca UNPR a guvernat "fara sa negocieze avantaje si privilegii" si ca singurele conditii puse "au fost legate de protejarea drepturilor cetatenilor romani".

" (...) UNPR a sustinut guverne fara sa negocieze avantaje si privilegii. Singurele conditii pe care le-am pus partenerilor nostri au fost legate de protejarea drepturilor cetatenilor romani si in special ale militarilor si de tratarea cu responsabilitate a tuturor aspectelor ce tin de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac in legatura cu activitatea mea politica, va anunt ca am decis ca drumul meu sa se desparta de cel al UNPR si sa devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului sa ma retrag din politica", a scris pe Facebook Gabriel Oprea.

Acesta a tinut sa transmita un mesaj si presedintelui Klaus Iohannis si fostilor sai colegi din UNPR.

"Voi sustine mereu proiectele ce tin de securitatea nationala, il voi sustine pe presedintele Romaniei in tot ceea ce tine de acest domeniu si, pana la finalul mandatului, voi vota acele proiectele economice si sociale de care societatea are nevoie.

Pe fostii mei colegi, alaturi de care am fondat UNPR si alaturi de care am luptat in acesti 6 ani, ii voi pastra in suflet si ii asigur ca in mine vor avea intotdeauna un prieten. Le urez succes, indiferent de drumul pe care aleg sa-l urmeze. Orice ar face si in orice proiect politic s-ar implica, sa nu uite ca misiunea lor este sa faca bine pentru Romania si pentru romani.

Va multumesc tuturor si fie ca succesul sa fie de partea celor care il merita", a mai spus Oprea.

Anuntul senatorului vine in contextul in care PSD si PNL ii curteaza in vederea alegerilor parlamentare, si este vehiculata chiar si o fuziune intre PNL si UNPR.

Pe 3 martie, Gabriel Oprea a a demisionat din functia de presedinte al UNPR, iar locul sau a fost luat de Valeriu Steriu.

Pe 11 mai, fostul ministru de Interne a fost trimis in judecata in dosarul in care este acuzat de DNA ca a ordonat achizitionarea unei masini de lux din banii de misiuni ai serviciului secret din cadrul MAI.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gabriel Oprea retragere politica, #Oprea senator independent , #UNPR