Gabriel Oprea: UNPR si PSD vor candida sub acelasi steag, la europarlamentare

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 09:47
2355 citiri
Gabriel Oprea: UNPR si PSD vor candida sub acelasi steag, la europarlamentare
Foto: Arhiva

Gabriel Oprea, presedintele UNPR si vicepremier pe probleme de aparare nationala, a declarat ca, desi fuziunea dintre formatiunea sa si PSD, stabilita la Congresul PSD, "nu este o prioritate", cele doua partide vor candida impreuna la alegerile europarlamentare de anul viitor.

"La alegerile pentru Parlamentul European nu va mai exista umbrela USL, fapt subliniat si de premierul Victor Ponta. Eu cred ca PSD si UNPR vor candida sub acelasi steag, ca Alianta de Centru-Stanga, la alegerile europarlamentare", a declarat Oprea, in cadrul unui interviu acordat Adevarul.

La Congresul PSD a fost adoptata o rezolutie cu privire la fuziunea dintre PSD si UNPR, dar nu a fost dat niciun termen, Oprea explicand ca "fuziunea nu este o prioritate imediata, dar se va realiza in perspectiva. Si premierul, si eu am spus ca relatia dintre PSD si UNPR functioneaza excelent.

Eu particip la sedintele Biroului Politic National al PSD, colegii mei din teritoriu colaboreaza foarte bine cu organizatiile locale ale PSD, in cadrul Guvernului lucram impreuna, prin urmare, fuziunea nu este o urgenta. Congresul PSD a adoptat o rezolutie care deschide calea spre acest proces".

Oprea: Formula de colaborare dintre PSD si UNPR inseamna intoarcerea acasa

Dupa ce a reamintit ca Romania a intrat in NATO in timpul unei guvernari PSD, Oprea si-a exprimat opinia ca tot o astfel de guvernare trebuie sa determine "integrarea deplina" a tarii nostre in Uniunea Europeana.

"A venit timpul ca tot un prim-ministru de stanga, Victor Ponta, sa asigure integrarea deplina a tarii in Uniunea Europeana. Vorbiti de integrare europeana deplina. Acest lucru inseamna locuri de munca, salarii si pensii, justitie independenta etc", a spus Gabriel Oprea.

Legat de echilibrul de forte din USL, fostul ministru al Apararii a subliniat ca, dupa parerea sa, nu vor exista conflicte majore intre PSD si PNL.

"Atat timp cat fiecare partid se concentreaza pe buna guvernare a tarii, nu vad de ce ar aparea probleme. Sigur, PSD este un partid mai mare decat PNL. Ceea ce nu este o noutate pentru nimeni, nici pentru PSD, nici pentru PNL.

Iar responsabilitatea de a avea pe umeri guvernarea unei tari in vremuri complicate incurajeaza partidele politice la echilibru. Realitatea cere echilibru. Cei care se ocupa de alte lucruri decat ceea ce asteapta oamenii de la noi vor pierde. Cine uita de guvernare si incita la conflicte va fi respins automat de electorat", a concluzionat vicepremierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Oprea PSD UNPR europarlamentare, #Oprea colaborare PSD PNL, #Gabriel Oprea fuziune PSD , #UNPR