Oprea: Am fost amenintat ca voi fi terminat politic

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 22:11
2533 citiri
Oprea: Am fost amenintat ca voi fi terminat politic

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat sambata ca, in perioada in care a fost ministru de Interne din partea PSD, a fost amenintat ca va fi terminat politic, fiindca a refuzat sa puna anumite persoane la MAI prin "ordin politic".

El a recunoscut insa ca a fost nominalizat pentru functia de ministru de Interne in urma unei competitii interne in PSD pe care a castigat-o.

"Am fost coleg cu presedintele Cristian Diaconescu in trei guverne, cu presedintele Marian Sarbu in trei guverne. Am mai fost ministru, am mai castigat o competitie in fostul meu partid (PSD - n. r.), prin vot am castigat. Daca esti bun, primesti voturi. Asa am castigat functia de ministru al Administratiei si Internelor", a spus Gabriel Oprea, citat de Mediafax.

Ministrul s-a plans insa ca este greu sa castigi o competitie impotriva unor oameni puternici ca Marian Vanghelie sau Victor Hrebenciuc si a declarat ca a fost schimbat din functie dupa ce ar fi refuzat sa numeasca in "structuri de securitate nationala" persoane suspectate de crima organizata.

"In momentul in care mi s-a cerut, si este public, sa numesc la ordin de partid omeni in structuri de securitate nationala si in momentul in care organe abilitate ale statului roman spuneau ca sunt suspecti de crima organizata, nu i-am pus. Cu orice risc", a precizat Gabriel Oprea.

Drept urmare a deciziei sale, UNPR-istul a afirmat ca a fost amenintat ca va fi "terminat politic" intrucat nu a numit acele persoane suspectate de crima organizata.

"Nu i-am pus si am fost, bineinteles, amenintat ca voi fi terminat din punct de vedere politic si nu numai politic. S-a cerut tot de catre domnul Hrebenciuc si Vanghelie excluderea din partid, retragerea sprijinului politic, inclusiv stergerea organizatiei la care eram presedinte, respectiv la PSD Ilfov. Eu cred ca m-am comportat barbateste si mi-am dat demisia din toate functiile pe care le detineam. Am luat-o de la zero si este greu", a spus Gabriel Oprea.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Oprea ameinintari, #Gabriel Oprea terminat politic , #UNPR