Oprea: PSD una spune si alta voteaza

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 17:15
1635 citiri
Oprea: PSD una spune si alta voteaza
Foto: Antena 3

Suparat pentru ca procedura de urgenta pentru taxa de solidaritate, discutata miercuri in Senat, a fost respinsa din cauza opozitiei PSD, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, i-a criticat vehement pe senatorii social-democrati, in frunte cu Ilie Sarbu.

Vorbind in numele UNPR, in cadrul unei conferinte de presa, Oprea s-a declarat "revoltat si dezamagit de atitutinea pe care au avut-o la vot, parlamentarii PSD". "PSD a demonstrat inca o data ca una spune si alta face. In timp ce plange pe umerii pensionarilor, cand e vorba de vot, da bir cu fugitii", a mai spus Oprea.

Acuzand PSD ca, de dragul celor 300.000 de romani cu averi mari si foarte mari, care ar urma sa doneze unu la suta intr-un fond de solidaritate, formatiunea politica sacrifica interesele pensionarilor, Oprea l-a vizat in mod special pe senatorul Ilie Sarbu.

Legea taxei de solidaritate in procedura de urgenta, respinsa de senatori

"L-am ascultat pe dl senator Ilie Sarbu vorbind impotriva taxarilor averilor mari si foarte mari. Nu vreau sa cred ca interesul personal este cel care l-a impiedicat sa voteze aceasta lege".

Exprimandu-si speranta ca legea va fi votata, intr-un final, Gabriel Oprea a facut un apel la parlamentarii care nu au votat instituirea procedurii de urgenta. "Fac un apel la Ilie Sarbu si la alti parlamentari care nu au votat legea, sa renunte la interesul lor. Romania are nevoie de aceasta lege", a conchis Oprea.

Drept reactie, fostul ministru al Muncii, pesedistul Alexandru Athanasiu, a precizat, pentru Realitatea TV, ca "Gabriel Oprea ar trebui sa dea mai mult de unu la suta bugetului Romaniei. In plus, dl Oprea nu cunoaste principii de solidaritate bugetara. Aceste taxe de solidaritate nu se stabilesc la modul general, ci pentru anumite categorii sociale defavorizate".

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Gabriel Oprea avere, #taxa averi mari, #Ilie Sarbu taxa averi mari , #UNPR