Oprea si Sarbu au donat cate 8.000 de lei in Fondul Solidaritatea

Luni, 10 Mai 2010, ora 22:15
2022 citiri
Oprea si Sarbu au donat cate 8.000 de lei in Fondul Solidaritatea

Presedintele executiv al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Gabriel Oprea, a deschis, luni, in numele UNPR, un cont pentru donatii care se numeste Fondul "Solidaritatea", la Banca Romana pentru Dezvoltare.

Gabriel Oprea si Marian Sarbu au donat fiecare cate 8.000 lei din veniturile personale.

"In aceasta perioada de criza financiara este necesar sa fim solidari, sa fim romani pentru romani.

Invitam politicienii, parlamentarii, agentii economici si pe toti cei care doresc sa contribuie, sa faca donatii in contul Fondului "Solidaritatea" deschis de UNPR: RO 54BRDE 441SV06738124410", arata UNPR, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Progresistii spun ca, saptamanal, sumele depuse in cont vor fi directionate catre Trezoreria Statului, toate donatiile fiind date publicitatii.

Anuntul vine la numai o zi dupa ce seful statului a spus ca este dispus sa renunte la leafa pana la sfarsitul anului si sa o doneze intr-un fond de solidaritate.

PSD: Parlamentarii PD-L sa-si doneze salariile

Parlamentarii nu s-au inghesuit sa faca donatii in fondul UNPR. Reprezentantii opozitiei au motivat ca intai asteapta sa vada donatiile venite de la PD-L.

"Eu astept ca parlamentarii PD-L sa urmeze exemplul presedintelui si sa-si doneze salariile", a declarat vicepresedintele PSD, deputatul Rodica Nassar, pentru Gandul.

Ea a aratat ca social-democratii s-ar putea gandi sa-i sprijine direct pe nevoiasi. "Noi vom incerca, din solidaritate, sa-i sprijinim direct pe cei care vin in audienta la noi. E mai bine asa, pentru ca nu exista garantii in legatura cu sumele donate intr-un fond, cu destinatia lor", a adaugat Nassar.

La randul sau, liderul PSD, Victor Ponta, a declarat pentru Gandul ca nu poate participa la un fond inventat de Basescu. "Sa fim seriosi! Pot renunta la o buna parte din indemnziatia mea de parlamentar, pentru un gest real de solidaritate, la fel ca oricare dintre colegii mei din PSD, dar nu ma gandesc sa particip la chestiuni demagogico-populiste de genul celor inventate de Traian Basescu si puse in opera de Gabriel Oprea", a afirmat Ponta.

Nici vicepresedintele liberal, Relu Fenechiu, nu doreste sa participe la Fondul Solidaritatea, precizand ca i s-ar parea un gest cinic.

"E un gest populist, fara nicio finalitate. Daca cineva are nevoie stringenta de o anumita suma de bani, voi ajuta fara sa anunt public gestul meu, nici in prime time ori printr-un comunicat oficial. Ca sa ma trec pe lista, alaturi de Traian Basescu, si sa ma numesc salvatorul patriei, mi s-ar parea un gest, cel putin cinic", spune Fenechiu.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Gabriel Oprea UNPR Fond Solidaritatea , #UNPR