Paradoxal: UNPR, decis sa puna cruce traseismului

Joi, 03 Mai 2012, ora 22:13
2603 citiri
Paradoxal: UNPR, decis sa puna cruce traseismului
Foto: B1 TV

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi seara, ca formatiunea din care face parte va vota orice lege impotriva traseismului politic, desi a fost acuzat ca are un partid de "traseisti".

"Votam orice lege impotriva traseismului, sunt foarte multi care au trecut la partid. Noi nu, am trecut de la zero.

Mai mult, dam orice functie pentru legi fundamentale pentru Romania", a spus Oprea, la B1 TV.

El a afirmat ca UNPR "trece si prin zid" pentru legea de taxare a marilor averi, considerand ca aceasta va aduce cateva miliarde de euro pe an romanilor, timp de mai multi ani.

"E foarte greu s-o iei de la zero. Am dat intr-o secunda posturile de ministri pentru demnitate si pentru onoare, de aceea romanii ne vor da voturile", a mai spus Oprea.

"Vom fi cainele de paza al stabilitatii in Romania", a asigurat el, precizand ca UNPR nu va vota niciodata o suspendarea presedintelui Traian Basescu, intrucat acest lucru ar mina aceasta stabilitate.

El a promis si ca UNPR nu va face fuziuni cu vreun partid.

Oprea a povestit si cum procedeaza cu cei care pleaca din UNPR, precum a fost senatorul Vasile Ion, care s-a intors la PSD, dupa ce i-a explicat ca nu mai suporta situatia de la Buzau si ca e omul lui Ion Iliescu.

"Vasile, batem palma, 'du-te, prietene'", a relatat Oprea discutia.

De ce nu cere posturi

"Nu era corect, era demagogie politica si nu am vrut s-o facem. Un partid isi respecta un blazon prin onestitate.

(...) Romania e laudata peste tot in strainatate, in Romania e liniste, e stabilitate. Ne-am indeplinit acest obiectiv strategic. Toti adversarii nostri politici care vorbeau de revolutia bunului simt vad in acest proiect un proiect serios", a explicat Oprea de ce nu a cerut UNPR vreun post in guvern.

Mai mult, seful UNPR a spus ca el isi putea pastra postul de ministru al Apararii, iar Cristian Diaconescu pe cel de la Externe, chiar dupa caderea guvernului Ungureanu.

"Daca voiam sa ramanem, ramaneam, va pot spune eu asta", a spus Oprea.

"Ponta mi-e prieten, in politica exista si demagogie"

Gabriel Oprea a vorbit despre schimburile foarte dure de replici avute cu liderul PSD, Victor Ponta, spunand ca acestea sunt "declaratii de campanie" si ca ei sunt prieteni, de fapt.

"Ponta mi-e prieten. Pe de alta parte, in politica exista un pragmatism, chiar si demagogie. Acum discutam ca presedinti de partid. De o anumita perioada, lucram cu PSD pe Legea noastra numarul 1, taxarea marilor averi", a spus Oprea.

El a glumit si pe seama afirmatiei ca in UNPR sunt ofiteri acoperiti. "Sunt ofiter descoperit. Astea sunt declaratii de campanie. Orice om politic are o carapace", a conchis el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Gabriel Oprea lege impotriva traseism, #Oprea UNPR traseism , #UNPR