Gabriel Oprea: Nu-mi doresc sa fiu premier sub nicio forma. Am vrut sa fiu director al SRI

Duminica, 28 Iunie 2015, ora 22:28
7926 citiri
Gabriel Oprea: Nu-mi doresc sa fiu premier sub nicio forma. Am vrut sa fiu director al SRI
Foto: B1 Tv

Premierul interimar al Romaniei Gabriel Oprea sustine ca nu isi doreste sub nicio forma sa ii ia locul partenerului sau de coalitie Victor Ponta in fruntea Guvernului.

"Chiar daca mi s-a propus sau mi se va propune, discutand de Victor Ponta nu-mi doresc sa fiu premier", a spus Oprea, intr-o emisiune la B1 Tv.

Intrebat de Ion Cristoiu daca ar fi scos din ecuatie Victor Ponta ar accepta postul, Oprea a raspuns din nou negativ.

Apar primele voci care spun ca Oprea ar trebui sa fie premier: Ponta sa-si dea demisia

"Nu-mi doresc sa fiu prim ministru al Romaniei. Am ramas la 10 ani fara tara, mama a ramas vaduva cu 3 copii, am facut scoala de ofiteri si mi-am dorit sa fiu general si am ajuns. Cred ca sunt bun pe acest domeniu. Asta imi doresc, aici este domeniul unde pot face o treaba foarte buna. Nu-mi doresc sa fiu prim ministru al Romaniei sub nicio forma! E clar sau nu e clar?!?", a raspuns Gabriel Oprea.

Oprea: Le-am spus ministrilor sa mi se adreseze cu "domnule general"

Exista insa o alta functie pe care si-ar dori-o "comandantul partidului militarizat" UNPR.

"Am vrut sa fiu director al SRI", a dezvaluit el. La constatarea moderatorilor ca Elena Udrea, care a spus ca Oprea viza sefia SRI, a avut dreptate, liderul UNPR a raspuns: "De data asta, daca asa a zis, a avut dreptate".

Dragnea dezvaluie: Ponta nu ne-a consultat cand l-a propus pe Oprea premier interimar

In schimb, Oprea a spus ca nu ar fi vrut conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), insa nu a dorit sa motiveze, in ciuda insistentelor moderatorilor.

Vicepremierul Gabriel Oprea este in fruntea Guvernului din data de 22 iunie, cand a fost desemnat de Victor Ponta si acceptat de Klaus Iohannis sa preia interimatul Executivului cat premierul se reface in Turcia dupa o operatie suferita la genunchi.

Oprea a iscat un scandal in coalitia de guvernare dupa ce a anuntat, chiar inainte ca seful statului sa anunte oficial, ca sustine propunerea lui Iohannis la sefia SIE. A doua zi, Administratia Prezidentiala a anuntat ca Mihai Razvan Ungureanu este propunerea pentru conducerea serviciului. PSD insa se opune acestei numiri si a anuntat ca nu o va vota, considerand ca MRU este un "om toxic" pentru Romania.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Gabriel Oprea nu vreau premier, #Gabriel Oprea vrea sef SRI , #vicepremier
Comentarii
Poza Doresc disparitia PSD
Doresc disparitia PSD
rank 5
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Gabriel Oprea: Nu-mi doresc sa fiu premier sub nicio forma. Am vrut