Iarna vine in forta: Oprea mobilizeaza echipele de interventie din MAI

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 20:20
2965 citiri
Iarna vine in forta: Oprea mobilizeaza echipele de interventie din MAI
Foto: monitorulcj.ro

Circa 3.000 de angajati din Departamentul pentru Situatii de Urgenta al MAI si de la inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta sunt pregatiti sa intervina, in zonele in care situatia vremii ar putea pune probleme, a anuntat, miercuri, vicepremierul Gabriel Oprea.

"In ceea ce priveste componenta de interventie asigurata de Departamentul pentru Situatii de Urgenta si inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta, va informez ca avem aproximativ 3.000 de forte pregatite sa intervina inca din primul moment cand situatia o va impune. Acestea au la dispozitie 1.100 de autospeciale si mijloace tehnice", a spus Oprea, la videoconferinta privind masurile de pregatire pentru iarna, potrivit Mediafax.

De asemenea, vicepremierul a declarat ca, in cazul in care efectele meteo se accentueaza, va fi crescuta capacitatea de interventiei si se va apela la fortele Ministerului Apararii Nationale.

Iarna pune stapanire pe Romania: Cand va ninge in Bucuresti si de cand vine gerul

Gabriel Oprea a reamintit si de faptul ca legea obliga soferii sa aiba cauciucuri de iarna atunci cand circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, indiferent de perioada calendaristica.

"Ii rog pe toti conducatorii auto care nu si-au echipat masinile pentru iarna sa evite deplasarea pe drumurile unde sunt anuntate caderi de zapada. Nu ne dorim sa apara accidente grave sau oameni blocati in trafic din cauza zapezii", a explicat el.

Potrivit meteorologilor, a fost emisa o avertizare cod galben pentru 26 de judete din nordul, estul, sud-estul si centrul tarii, unde incepand de miercuri seara si pana vineri va ploua,existand si zone in care vor aparea lapovita si ninsoare, iar vantul va atinge la rafale viteze de peste 55 de kilometri pe ora.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#cod galben ploi, #Oprea masuri cod galben, #meteorologi cod galben precipitatii , #vicepremier